Societate

articolul anterior articolul urmator

CNAS: Doar 35% dintre medicii de familie au încheiat contracte pentru vaccinarea anti-COVID

3
29 Sep 2021 08:35:28
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Momentan, aproximativ 35% dintre medicii de familie au încheiat contracte pentru vaccinarea anti-COVID, a declarat preşedintele Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan.

„Chiar astăzi o să trimitem o circulară către toate Casele judeţene să îi invite pe medicii de familie să încheie contracte, inclusiv pentru vaccinarea la domiciliu”, a precizat Cojan, informează Agerpres.

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri ordonanţa care reglementează imunizarea persoanelor împotriva COVID-19 de către medicii de familie, la domiciliul doritorului, dar şi la ambulatoriile de specialitate.

Doctorii vor primi 60 de lei pentru vaccinarea acasă şi 40 de lei în ambulatoriu.
 
Adela Cojan a pledat pentru o comunicare mai empatică cu persoanele sceptice în legătură cu vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 şi pentru un dialog „prin care să li se solicite dovezi privind teoriile în care ei cred”.
 
La nivel mondial, pandemia de COVID-19 a cauzat patru milioane de decese.
 
„Cred că bariera de care ne izbim, poate mai mult decât alte ţări, (...) vine din această credinţă, din aceste convingeri limitative ale unor persoane, aceşti antivaxeri, care, din păcate, au reuşit să penetreze extraordinar în rândul populaţiei, beneficiind - aici chiar suntem campioni - de reţelele sociale, care au condus la una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare în ţara noastră, comparativ cu alte ţări. Practic, de când a început pandemia, răspândirea dezinformărilor a fost la fel de contagioasă ca pandemia”, a afirmat preşedinta CNAS.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

d4v1de 1sa
29.09.2021, 10:58:16

'Adela Cojan a pledat pentru [...]un dialog „prin care să li se solicite dovezi privind teoriile în care ei cred”.' Stimabilo, NU pacientii trebuie sa-ti dovedeasca tie ca "vaccinul" este un ser toxic experimental, ci tu trebuie sa le demonstrezi pacientilor teroria ta ca "vaccinul" ar fi vaccin si ca ar fi "sigur si eficient". Ca de medici cumparati cu diferite spagi si sporuri de "pandemie" suntem satui.

-12 (12 voturi)
d4v1de 1sa
29.09.2021, 11:00:19

Iată de ce exista medici care fac propagandă și vor să se prelungească tot mai mult starea de alertă: pentru bani! Pentru că numai așa primesc sporul epidemiologic de 85% din salariu! Celebrul chirurg cardiac, Paul Purea, care a condus peste 20 de ani clinici universitare din Germania, a declarat colegilor de la Ziarul Național că introducerea sporului epidemiologic de 85% din salariu pentru medici, în noiembrie 2020, a fost o greșeală uriașă, care a devalizat bugetele spitalelor. ”Aproape toate spitalele din România au foarte multe datorii, enorm de multe, zeci de milioane de lei, la furnizori, la medicamente, la utilități, la impozite pe salarii. Sunt foarte multe spitale care nu și-au plătit impozitele pe salarii și le-au fost blocate conturile, nu mai pot cumpăra nimic. Deci spitalele se târăsc de la o lună la alta, dar salariile se dau. Și atunci este normal să vedem condiții inumane de cazare în spitale, cu șobolani, mucegai. Din banii de sporuri puteau face investiții, puteau moderniza și construi spitale. Acum s-a făcut o rectificare bugetară de 3,5 miliarde de lei pentru Ministerul Sănătății. Eu sunt convins că, din ăștia, 2 miliarde de lei, se duc pentru sporurile din sănătate. Păi de unde bani pentru tratamentul, infrastructura, beneficiul pentru pacient, dacă 2 miliarde se duc pe sporuri? Dacă sunt 1.000 de persoane la nivel de județ care primesc sporul ăsta epidemiologic, 400 milioane de euro se duc numai pe sporuri”. https://www.activenews.ro/stiri/Dr.-Paul-Purea-%E2%80%9EMedicii-se-bucura-sa-fie-pacienti-cat-mai-putini-si-sa-se-prelungeasca-tot-mai-mult-starea-de-alerta-168655

-12 (12 voturi)
d4v1de 1sa
29.09.2021, 11:24:07

Bravo si felicitari tuturor medicilor adevarati din aceasta tara, cei care nu calca pe cadavre pentru bani.

-12 (12 voturi)
Modifică Setările