Societate

articolul anterior articolul urmator

CNAS a realizat Ghidul asiguratului

1
30 Jul 2021 10:53:25
Autor: News.ro
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Casa Naţinală de Asigurări de Sănătate (CNAS) a realizat Ghidul asiguratului, cu informaţii despre despre calitatea de asigurat, modalităţile de accesare a serviciilor pe fiecare domeniu de asistenţă medicală, precum şi drepturile şi obligaţiile asiguratului.

”Pentru o mai bună cunoaştere a serviciilor oferite în cadrul sistemului social de asigurări de sănătate, CNAS a realizat Ghidul asiguratului, care ajută publicul să înţeleagă modul de funcţionare a acestui sistem. Ghidul cuprinde informaţii despre calitatea de asigurat, modalităţile de accesare a serviciilor pe fiecare domeniu de asistenţă medicală, precum şi drepturile şi obligaţiile asiguratului, conform reglementărilor în vigoare la nivelul lunii iulie 2021. Ghidul se adresează atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate,  care pot afla care sunt serviciile medicale la care au dreptul şi care este modalitatea de accesare a acestora”, a transmis, vineri, CNAS, printr-un comunicat de presă.
 
”Informarea corectă, completă şi accesibilă a celor pe care îi deserveşte un sistem de sănătate este o condiţie fundamentală pentru buna funcţionare a acestuia. Nu doar în România, ci în orice ţară. Pe fondul unor reglementări complexe şi deseori în schimbare, cu atât mai mult în contextul pandemiei COVID-19, a situa oamenii în centrul sistemului înseamnă nu doar a concepe şi implementa politici de sănătate adecvate, ci şi (mai ales) a le oferi acestora instrumente care să îi ajute să beneficieze de serviciile la care au dreptul, cu respectarea obligaţiilor legale. Acest ghid este un astfel de instrument.”, afirmă Adrian Gheorghe, preşedintele CNAS, în prefaţa Ghidului asiguratului.
 
Pe baza propunerilor şi recomandărilor primite după parcurgerea acestui ghid, CNAS va elabora şi alte ediţii, astfel încât să vină cât mai mult în sprijinul persoanelor care doresc să se informeze asupra modului în care pot accesa serviciile acordate în sistemul public de sănătate.
 
Ghidul asiguratului a fost postat pe site-ul CNAS, www.cnas.ro, şi promovat pe pagina de Facebook a instituţiei.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
30.07.2021, 13:45:50

E doar un alt ghid .. care ne prezintă un gard proaspăt vopsit ... Un gard mișto .. Ce se întâmplă dincolo de el ( de gard) în realitate .. se întâmplă " pe fondul unor reglementări complexe și deseori în schimbare " .. :)) .. Ar fi bine să ne prezinte și .. " leopardul " .. Pentru o mai bună informare ! Una obiectivă ! Conformă cu realitatea de dincolo de " gard "

-61 (61 voturi)
Modifică Setările