CNAS trebuie să comunice, la cerere, toate decontările făcute în numele unei persoane asigurate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate persoanele care îşi plătesc contribuţiile la asigurările de sănătate pot avea acces, la cerere, la lista tuturor decontărilor făcute de Casa de Asigurări de Sănătate pe numele asiguratului.

Legea adoptată în septembrie anul trecut de Parlament are, în sfârşit, şi norme de aplicare. Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi al Casei de Asigurări de Sănătate pentru aprobarea normelor metodologice a fost publicat în Monitorul Oficial.

Casa de asigurări trebuie să dea răspunsul în termen de 45 de zile de la înregistrarea solicitării, iar solicitarea de informaţii privind decontările poate viza doar anul în curs, relatează Hotnews.ro

Astfel, CNAS trebuie să comunice, la cerere, toate decontările făcute în numele unei persoane asigurate.

Plătitorii de asigurări de sănătate pot solicita date privind decontările făcute în numele lor pentru serviciile medicale, îngrijiri la domiciliu, medicamente, materiale sanitare şi dispozitive medicale, tehnologii şi dispozitive asistive prevăzute în pachetul de bază, precum şi servicii medicale, medicamente, materiale sanitare specifice, dispozitive medicale şi altele asemenea acordate în cadrul programelor naţionale de sănătate curative decontate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Proiectul de lege ce vizează transparentizarea decontărilor făcute de CNAS pentru fiecare asigurat fusese adoptat de Parlament în septembrie anul trecut. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite