Societate

articolul anterior articolul urmator

CNCAV: Persoanele vaccinate au un risc de 10 ori mai mic de a fi spitalizate sau de a muri din cauza COVID-19

5
13 Sep 2021 17:15:20
Autor: Cristina Morozan
CNCAV: Cel mai bun mod de a vă proteja pe voi şi pe cei din jur este să vă vaccinaţi FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
CNCAV: Cel mai bun mod de a vă proteja pe voi şi pe cei din jur este să vă vaccinaţi FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Persoanele vaccinate au un risc de peste 10 ori mai mic de a fi spitalizate sau de a muri din cauza COVID-19, au transmis, luni, reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Persoanele care au fost vaccinate cu schemă completă au avut un risc de peste 10 ori mai mic de a fi spitalizate sau de a muri din cauza COVID-19, comparativ cu persoanele care nu au fost vaccinate cu schemă completă”, conform unui studiu CDC din SUA, se arată într-o postare pe pagina de Facebook RO Vaccinare.
 
Conform sursei citate, vaccinurile COVID-19 oferă o protecţie puternică împotriva formelor grave şi a decesului chiar şi pentru varianta Delta.
 
„Cel mai bun mod de a vă proteja pe voi şi pe cei din jur este să vă vaccinaţi”, notează CNCAV.
 
Prin vaccinare împotriva COVID-19: 
- se reduce riscul de infectare; 
- se reduce riscul de transmitere a virusului; 
- se reduce considerabil riscul de spitalizare; 
- se reduce considerabil riscul de deces.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Vasile Naftuli
13.09.2021, 18:38:49

Am auzit că unii producători de vaccinuri dau această probabilitate de 15 și chir de 20 de ori; cei de la CNCAV sunt foarte modești.

-9 (11 voturi)
Edmond Wolf
13.09.2021, 19:33:43

Eu am înțeles că probabilitatea merge chiar până la 100 și chiar 1000 de ori. Producătorii de vaccinuri sunt și mai modești. De asta și OMS a schimbat din data de 1 septembrie definiția vaccinării. Înainte vaccinarea era definită ca inocularea unui vaccin în scopul creării imunității față de o anumită boală. După 1 septembrie vaccinarea este definită ca fiind inocularea unui vaccin în scopul protejării față de o boală. Cu alte cuvinte vacsînurile aktuale sunt un fel de pișvaser. Protejează dar nu imunizează față de boală. Eu prefer imunizarea naturală sau decesul fără internare la terapie intensivă pentru că îmi este frică de infecțiile nosocomiale. Chiar dacă vacsînarea ar deveni obligatorie, să îndrăznească careva să se apropie de mine ca să mă vacsîneze...

-5 (13 voturi)
memoire perdue
14.09.2021, 01:25:37

Lupule, in primul rand nu este vorba de OMS! Este vorba de Centers for Disease Control (CDS) din SUA. In definitia data de CDC, cuvantul "immunity" a fost înlocuit cu "protection". Motivul este simplu: suntem in plina pandemie și vaccinul anti-covid este de tip control, la fel ca vaccinurile împotriva pojarului, oreionului, varicelei, tusei convulsive sau gripei obisnuite. Vaccinurile de tip control au rolul de protectie, adica de reducere a complicatiilor asociate infectiei cu virusi, a numărului spitalizarilor si a mortalitatii! Daca am fi avut de-a face cu o epidemie de variola, vaccinul ar fi fost de eradicare, iar vaccinarea ar fi fost sigur obligatorie!

+8 (10 voturi)
Kelemen Jakob
16.09.2021, 20:51:25

Daca bagi injectiile alea de la Pfizer devii imun si ajungi nemuritor aproape ! Poti trai cam 160 de ani.

Kelemen Jakob
20.09.2021, 18:20:26

Deocamdata injectatii cad din picioare si mor de....infarct. Dar d-asta ce spuneti? '' Sorin, cadru militar de 46 ani din Craiova. Vaccinat cu cele două doze, acum este diagnosticat cu parapareză ataxică și stenoză de canal vertebral lombar''

Modifică Setările