CNSAS a cerut serviciilor ce mai deţin dosare să reverifice ierarhii BOR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Colegiului CNSAS au decis în şedinţa de azi să solicite instituţiilor deţinătoare de arhivă reverificarea prelaţilor BOR, deşi, conform legii, aceştia sunt verificaţi doar la

Membrii Colegiului CNSAS au decis în şedinţa de azi să solicite instituţiilor deţinătoare de arhivă reverificarea prelaţilor BOR, deşi, conform legii, aceştia sunt verificaţi doar la cerere după ce ocupă funcţia respectivă, nu din oficiu.

Potrivit lui Mircea Dinescu, CNSAS se va adresa SRI şi SIE pentru a cere reverificarea unor prelaţi BOR, în special a candidaţilor vehiculaţi în presă pentru scaunul patriarhal. Dinescu a precizat că instituţia nu este obligată să facă această verificare din oficiu, dar că a decis să se autosesizeze după reapariţia în presă a unor informaţii despre trecutul colaboraţionist al unor prelaţi ce ar intenţiona să candideze pentru Patriarhie. Potrivit reprezentanţilor CNSAS, demersul este şi urmare a cererii de verificare depusă anul trecut de Forumul Civic Românesc, organizaţie care a criticat azi încetineala cu care Colegiul îi verifică pe clerici.

Reprezentanţii Colegiului speră să obţină răspunsuri de la cele două servicii până la sfârşitul lunii, înainte de alegerile pentru BOR.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite