Societate

articolul anterior articolul urmator

CNSU: Carantină de noapte în weekend, de la incidenţa de 6 la mie şi doar pentru nevaccinaţi. Certificatul verde nu mai e necesar la copiii sub 12 ani

41
23 Sep 2021 12:33:39
Autor: Lorena Mihăilă, Maria Ţaga

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, hotărârea prin care propune următoarele măsuri: fără certificat verde pentru copiii până în 12 ani, carantina de noapte în weekend de la incidenţa de 6 la mie şi doar pentru nevaccinaţi, precum şi accesul la restaurantele din mall-uri doar pe baza certificatului verde, când rata de infectare în localitate trece de 3 la mie.

Principalele modificări propuse prin acest proiect vizează:

  •  creşterea pragului incidenţei  cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.
  • creşterea pragului incidenţei  cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori cu menţinerea excepţiilor în vigoare:
  •  creşterea vârstei până la care copii sunt exceptaţi de la obligaţia prezentării rezultatului negativ* al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activităţi unde accesul este permis sub această condiţie, de la 6 ani la 12 ani.
  • delimitarea, la nivelul  centrelor comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate şi trecute prin boală.
  • introducerea unei noi excepţii de la interdicţia deplasării în afara locuinţei la nivelul  localităţilor unde incidenţa  cumulată la 14 zile depăşeşte pragul de 6/1000 de locuitori, pentru   persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

41 Comentarii

Ce ar spune Isus
23.09.2021, 12:43:08

In sfarsit o decizie normala in Romania. Bravo ba.

+4 (26 voturi)
mircea Tot
23.09.2021, 12:53:14

Alt tonomat - vaccinist . Dupa ora sase vacinatii nu mai transmit infectia ? Probabil ca virusu' primeste ordin de la Catu-Arafat sa nu mai lucreze. Apoi de la patru . apoi de la doua etc . In functie de cat are nevoie cineva sa faca planul de injectare . Asta are legatura cu ceva infectie sau virus ? Nu . Are legatura cu planul satanic al cabalei. Noroc ca prin alte parti , Texas , Florida , Brazilia , Rusia , Croatia si cred ca vor mai urma alte state ... politicienii s-au trezit . Hmmmm . Probabil ca trebuie emigrat . Pacat . Aci trebuie sa ramana conform ordinului doar injectatii ! Fabulos !

-9 (25 voturi)
Ce ar spune Isus
23.09.2021, 12:55:16

Ma nimurucule, tot o tineti pe asta cu vaccinati icare transmit infectia: e o prostie, sunteti ridicoli. Ca vacinat ai sanse mult mai mici sa te infectezi, implicit sanse mult mai mici sa transmiti infectia. Ca nevaccinat ai sanse mult mai mari sa mori asfixiat. Alegerea iti apartine.

+7 (21 voturi)
marinescu nick
23.09.2021, 13:06:33

Cine te opreste sa emigrezi? Drum bun. Ca unele masuri sunt luate aparent cu fundul,neexplicate sa inteleaga tot tampitul ( precum aia care implora acum la ATI sa fie vaccinati) e una. Dar asta nu inseamna ca sunt toate rele. Cat despre Oculta Mondiala.....am trecut de gradinita ,stau cu oamenii mari acum si nu mai pun botul la reptilieni si altele....

-8 (18 voturi)
Steambreather
23.09.2021, 12:56:48

Restrictii pentru prosti ? I'm all for it!

+2 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (41)

Modifică Setările