Societate

articolul anterior articolul urmator

CNSU cere Guvernului să scoată din rezervele de stat construcţii modulare pentru centre de triaj COVID-19  DOCUMENT

2
18 Oct 2021 18:22:59
Autor: News.ro
Se propune aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a trei construcţii uşoare din elemente modulate dotate cu câte un sistem de încălzire şi câte patru paturi cu cazarmament complet Foto ilustrativă:  Arhivă
Se propune aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a trei construcţii uşoare din elemente modulate dotate cu câte un sistem de încălzire şi câte patru paturi cu cazarmament complet Foto ilustrativă:  Arhivă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, luni, o hotărâre prin care se cere Guvernului scoaterea din rezervele de stat a unor construcţii modulare pentru operaţionalizarea unor centre de triaj la mai multe spitale şi centre de vaccinare. O altă decizie a specialiştilor vizează acceptarea ajutorului oferit de Republica Moldova.

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 18 octombrie 2021, Hotărârile numărul 88 şi 89”, au transmis, luni, autorităţile. 

Prima decizie vizează scoaterea din rezervele de stat a unor construcţii modulare. ”

Art.1 - Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a trei construcţii uşoare din elemente modulate dotate cu câte un sistem de încălzire şi câte patru paturi cu cazarmament complet fiecare, pentru operaţionalizarea unor centre de triaj observaţional/epidemiologic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Spitalul Municipal Caracal şi Spitalul Orăşenesc Corabia din judeţul Olt. 

Art.2 -Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a şase construcţii uşoare din elemente modulate simple, pentru operaţionalizarea unor centre de triaj observaţional/epidemiologic, respectiv deservirii zonelor postvaccinare la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu”, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş”, respectiv Centrelor de Vaccinare de tip drive-through Shopping City şi Selgros din judeţul Timiş”, se arată în document. 

A doua decizie vizează acceptarea ajutorului pentru combaterea pandemiei oferit de Republica Moldova. ”

(1) Se acceptă oferta de asistenţă internaţională prin care Republica Moldova pune la dispoziţie o echipă medicală compusă din medici, asistenţi medicali şi echipaje SMURD pentru a sprijini unităţile spitaliceşti din România în vederea acordării asistenţei medicale pacienţilor cu COVID-19. 

(2) Repartizarea echipajelor medicale şi a personalului medical, precum şi stabilirea locaţiilor în care desfăşoară activitatea, se realizează prin Ordin al Pagina 2 din 2 Comandatului Acţiunii, Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 

Art.2 - Se abilitează Ministerul Sănătăţii, Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, să emită în regim de urgenţă documentele necesare pentru exercitarea temporară a profesiei de asistent medical şi medic pe teritoriul României pentru membrii echipei din Republica Moldova”, se arată în decizie. 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, vineri, că 20 de cadre medicale din Republica Moldova vor veni în România şi vor activa în cadrul Spitalului de la Leţcani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Atent Verificatorul
19.10.2021, 08:38:01

ma unge la suflet ca aici am ajuns... la constructii modulare din rezerva pentru calamitati ca sa triem bolnavii. Cand am zis ca o sa o suga toti cretinii care rupeau litoralul nevaccinati asta vara, m-a facut lumea pesimist si alarmist :) HA HA ... sloganul meu electoral e phook you romania

Atent Verificatorul
19.10.2021, 09:15:09

se propune acceptarea ajutorului din Republica Moldova. .. haha pe bune ma? Aia din Burkina Faso nu ne ofera ajutor? bagajelu' nene, cine inca a fost prost si nu a plecat din tara asta, nu e tarziu nici acum.

Modifică Setările