CNSU propune suspendarea autorizaţiei de funcţionare pentru organizatorii de evenimente unde nu sunt respectate regulile de siguranţă sanitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Vela si Ludovic Orban FOTO gov.ro
Marcel Vela si Ludovic Orban FOTO gov.ro

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Ugenţă a anunţat luni că a decis să menţină lista statelor aflate în „zona verde” pentru care izolarea la domiciliu nu este obligatorie şi a propus introducerea măsurii de suspendare a autorizaţiei de funcţionare pentru organizatorii activităţilor şi evenimentelor, dacă în cadrul acestor evenimente nu sunt respectate regulile de siguranţă sanitară.

„Astăzi, 29 iunie, a avut loc şedinţa CNSU, condusă de Premierul Ludovic Orban, la finalul căreia a fost adoptată hotărârea numărul 32.

Printre cele mai importante măsuri din hotărârea CNSU se regăseşte propunerea instituirii sancţiunii complementare de suspendare a autorizaţiei de funcţionare pentru organizatorii activităţilor şi evenimentelor, dacă în cadrul acestor evenimente nu sunt respectate regulile de siguranţă sanitară. 

Prin aceeaşi Hotărâre au mai fost adoptate propuneri de modificare a unor măsuri privind organizarea competiţiilor sportive şi a altor tipuri de activităţi.

De asemenea, CNSU a luat decizia de a menţine lista statelor aflate în "zona verde", pentru care nu mai există obligaţia izolării la domiciliu pentru cetăţenii care vin în România din respectivele ţări, aprobată prin Hotărârile numărul 29 şi 31.

Măsurile propuse şi aprobate în şedinţa CNSU sunt bazate pe recomandările specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific şi vor avea aplicabilitate începând cu data de 1 iulie 2020”, se arată într-un comunicat de presă al autorităţilor.

Autorităţile au adoptat şi o serie de propuneri de modificare a unor măsuri privind organizarea competiţiilor sportive şi a altor tipuri de activităţi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite