Societate

articolul anterior articolul urmator

CNSU a publicat lista ţărilor din „zona galbenă”. Persoanele care vin în România din aceste state intră în carantină

0
4 Dec 2020 15:17:04
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: Arhiva Adevărul
Imagine: Arhiva Adevărul

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat vineri lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pe care a fost inclusă şi Suedia. Cei care vin din aceste ţări - printre care se află SUA, Elveţia şi Austria - trebuie să intre în carantină pentru 14 zile.

 
 
Statele din zona galbenă sunt: Georgia, Serbia, Luxemburg, Muntenegru, Croaţia, Andorra, Lituania, Slovenia, San Marino, Liechtenstein, Austria, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Curasao, Polinezia Franceza, Suedia, Macedonia de Nord, Portugalia, Elveţia, Polonia, Iordania, Italia, Bulgaria, Armenia, Cehia, Kosovo şi Danemarca, transmite Hotnews.ro.
 
Persoanele care sosesc în România din aceste state trebuie să intre în carantină pentru 14 zile.
 
Conform hotărârii adoptate vineri de CNSU, sunt exceptate de la această măsură persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în ţară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms şi pentru care au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în ţară.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările