articolul urmator

Coaliţia pentru Familie. Îmi place cum sună, dar nu susţin

92
19 May 2017 13:38:20
Iulian Bulai

92 Comentarii

grongobar
19.05.2017, 13:58:04

Referendumul asta nu e despre LGBT.In RO probabil ca procentul celor ce apartin cu adevarat minoritatilor sexuale e subunitar. Alte cateva (putine) procente ii sustin din corectitudine politica si trend. Oricum tot nu se trece de un 3-4%. In spatele acestui referendum e dorinta de a prezenta Romania ca o tara intoleranta,neeuropeana,care nu impartaseste valorile UE,deci nu are ce cauta acolo.Alternativa se iteste evident catre est...Tot de acolo vin si banii care sustin toata tevatura.

+11 (21 voturi)
dorin
19.05.2017, 14:59:53

Comentariu considerat abuziv.

Realist
19.05.2017, 14:15:47

Apreciez argumentatia dvs, ASA ar trebui sa arate ideile unui crestin adevarat ! Daca a ramas ceva pozitiv in "industria clericala" (care a pornit de la un om prigonit si a ajuns UN MAMUT PRIGONITOR), acesta este filozofia UMANISTA si iubitoare a aproapelui a celui numit Isus Cristos. Sa ne amintim si ce a zis Papa in 2013, atunci cand a fost intrebat de homosexuali : "Daca o persoana este gay si il cauta pe Dumnezeu cu buna credinta, cine sunt eu sa il judec?" Si inca o data: asa cum se intampla si in randul altor specii, homosexuali au preferinta "gresita" pur si simplu ca urmare a unei variabilitati naturale. NU E O ALEGERE ! Merita exilati din societate pentru asta ? Noi, ceilalti, simitim repulsie pentru relatii homosexuale TOT CA URMARE A INSTINCTELOR INASCUTE, si pentru noi este un dat biologic ! Dar suntem si fiinte rationale si ne ridicam DEASUPRA INSTINCTELOR, utilizand RATIUNEA ! Cand o sa vedem un om ranit, un om la anaghie - o sa-i intindem o mana de ajutor SAU MAI INTAI O SA-L INTREBA DACA E CUMVA HOMOSEXUAL ? Actuala campanie a Bisericilor nu e decat un "risorgimento" desperat, o manipulare a prejudecatilor majoritatii in sensul cresterii increderii in Biserica (in cadere abrupta in ultimii ani). Asa cum afirma si autorul, sunt atatea PROBLEME MULT MAI GRAVE , la care BISERICA ASISTA PLACIDA ! Coruptia, saracia, mizeria morala, familiile destramate - toate astea sunt probleme reale pentru care Biserica nu face referendum ! In fine, Cipru si Grecia, tari ortodoxe, au gasit o solutie civilizata si au legalizat uniunile civile intre 2 persoane de acelasi sex. Nu putem lua si noi exemplu lor, fara sa ne arate lumea intreaga cu degetul ca pe niste salbatici ? Pentru ca oricum te poti duce intr-o alta tara europeana si te poti casatori fara oprelisti - iar Statul Roman va fi obligat sa recunoasca aceasta casatorie (chestiunea este inca in dezbatere la CCR).

+6 (22 voturi)
unul
19.05.2017, 14:49:52

" Răspunsul a fost mereu acelaşi: avem probleme mari cu familii disfuncţionale d​in cauza​ muncii sezoniere în străinătate, grad ridicat de alcoolism, violenţă în familie, abuzuri de toate felurile, incest, abandon şcolar, lipsa locurilor de muncă. Niciun preot nu mi-a menţionat ceva despre problemele ridicate de către ameninţarea gay-lor la adresa familiei tradiţionale. " Extraordinar ! Cata prostie poate sa incapa intr-un creier de roman ! Nu e de mirare ca sunteti la USR ! Deci dupa capul dumneavoastra sunteti deputat romano - catolic da nu va deranjeaza homosexualii ! Si cine sunt nemernicii aia ortodocsi care fac rugaciuni comune cu astfel de dezaxati ? Mai bine s-ar duce sa se roage in niste grajduri de animale, ca alea cel putin au creiere integre.

-5 (19 voturi)
unul
19.05.2017, 15:01:26

Comentariu considerat abuziv.