Cod galben de ceaţă în mai multe judeţe şi în Bucureşti. În 36 de judeţe avem cod galben de caniculă şi disconfort termic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au anunţat, duminică dimineaţă, 30 august, că în mai multe judeţe şi în municipiul Bucureşti este cod galben de ceaţă, iar vizibilitatea este redusă în unele locuri sub 200 de metri. În 36 de judeţe este valabilă în continuare atenţionarea cod galben de caniculă şi disconfort termic. Temperaturile pot ajunge până la 37 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat, duminică, 30 august, cod galben de ceaţă, până la 8.30, şi în municipiul Bucureşti. 

De asemenea, este ceaţă care reduce vizibilitatea sub 200 de metri în judeţele Galaţi, Giurgiu şi Ilfov. 

Ştirea iniţială: potrivit ANM, în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Buzău şi Călăraşi este cod galben de ceaţă. „Se va semnala: local ceaţă care reduce vizibilitatea sub 200 de metri“, au transmis meteorologii. Avertizarea este valabilă până la ora 8.00.

De asemenea, este valabilă în continuare atenţionarea meteo de caniculă şi disconfort termic care afectează 36 de judeţe, inclusiv cele unde este ceaţă duminică dimineaţă.

Până luni seară, în zonele de câmpie şi de podiş, disconfortul termic va fi accentuat şi local va fi caniculă.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge între 33 şi 36 de grade şi în jur de 37 de grade, în regiunile sudice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite