Avertizări de ploi şi inundaţii, până joi, pentru mai multe judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hidrologii au emis avertizări cod galben şi portocaliu de inundaţii FOTO Adevărul
Hidrologii au emis avertizări cod galben şi portocaliu de inundaţii FOTO Adevărul

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi abundente în şase judeţe din sud-vestul ţării, care va intra în vigoare marţi seară. De asemenea, a fost emisă o avertizare de cod portocaliu de inundaţii pentru nouă judeţe.

UPDATE Hidrologii au emis atenţionări cod galben şi portocaliu de inundaţii pentru mai multe râuri din ţară care vor intra în vigoare începând de mâine dimineaţă şi vor fi valabile până joi seară, după ce astăzi mai multe râuri din Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara şi Timiş se aflau sub astfel de atenţionări.

Institutul Naţional de Hidrologie a emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii ce va intra în vigoare începând de miercuri ora 06.00 pentru râuri din Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, afluenţii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Vâlcea si Olt. Avertizarea rămâne în vigoare până joi la ora 20.00.

De asemenea, hidrologii au dat o avertizare cod galben de inundaţii ce va intra în vigoare începând cu ora 01.00 în această noapte pentru râuri din Maramureş, Bistriţa Năsăud, Alba, Dolj, Argeş, Dâmboviţa, Covasna şi Buzău. Avertizarea va fi valabilă până joi la ora 20.00. De asemenea, hidrologii au menţinut şi avertizarea de cod portocaliu de inundaţii pentru răul Crasna din judeţul Satu Mare.

Codul galben ce vizează Dunărea se menţine tot până joi la ora 20.00, pe sectorul Bechet - Tulcea (sector îndiguit) din judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Avertizare de ploi abundente în şase judeţe începând cu ora 23.00

În această noapte va ploua abundent îndeosebi în sudul şi sud-vestul ţării. În Banat, vestul şi nordul Olteniei şi în sudul Crişanei cantităţile de apă vor ajunge şi la 25 de litri pe metru pătrat, iar în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali cantitatea de apă va depăşi izolat 60 de litri pe metru pătrat.

Judeţele afectate de atenţionarea meteorologică ce intră în vigoare în această seară sunt Arad, Timişoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi nordul judeţului Vâlcea.

Cod galben de ploi valabil până joi

Mâine, începând cu ora 09.00 va intra în vigoare o nouă atenţionare meteo de ploi abundente, de această dată pentru Oltenia, vestul Transilvaniei şi Maramureş, unde cantităţile de apă vor cumula local peste 25 de litri pe metru pătrat, iar în zona Carpaţilor Meridionali cantităţile de apă vor depăşi 70 de litri. Avertizarea rămâne în vigoare până joi dimineaţă la ora 09.00.

Judeţele afectate de atenţionare sunt Maramureş, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Vâlcea, sudul judeţului Sibiu, nordul judeţului Argeş, o parte din judeţele Dâmboviţa şi Prahova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite