UPDATE Avertizări meteo. Mai multe judeţe se află sub cod galben şi portocaliu de furtuni şi grindină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O nouă atenţionare de cod galben de ploi a fost emisă pentru aproape toată ţara FOTO Adevărul
O nouă atenţionare de cod galben de ploi a fost emisă pentru aproape toată ţara FOTO Adevărul

Meteorologii au emis, miercuri dimineaţă, o atenţionare de cod galben de furtună şi grindină pentru mai multe judeţe din ţară. Avertizarea este valabilă până joi la ora 23:00. Între timp, specialiştii au emis mai multe avertizări cod portocaliu pentru nord-estul şi sud-estul ţării.

UPDATE Codul galben de vremea rea a fost prelungit până joi la ora 23.00 pentru sudul, centrul şi estul ţării. Se vor afla sub semnul avertizării.

image

UPDATE Până la ora 19:30, sud-estul judeţului Botoşani se află sub atenţionare de cod portocaliu de vijelie. Meteorologii spun că se vor semnala grindină de dimensiuni medii şi mari, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi averse care pot avea caracter torenţial cu cantităţi de apă ce pot atinge şi depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Estul, centrul şi sudul judeţului Bacău, inclusiv municipiile Bacău şi Oneşti, se află sub atenţionare de cod portocaliu de vijelie până la ora 20:10. Se vor semnala grindină de dimensiuni medii şi mari, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi averse care pot avea caracter torenţial cu cantităţi de apă ce pot atinge şi depăşi 30-35 de litri pe metru pătrat. 

UPDATE Meteorologii au prelungit atenţionarea de cod galben, valabilă pentru aproape toată ţara, până joi la ora 23:00. 

Începând din a doua parte a acestei nopţi şi până joi seara la ora 23:00, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum şi în sudul şi estul Transilvaniei. 

În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în a doua parte a zilei de joi şi la începutul nopţii. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat.

Manifestări ale instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

image

UPDATE Până la ora 20:30, judeţul Bihor (partea estică, zona montana şi deluroasă a judeţului) se află sub atenţionare de cod galben de ploi. Se vor semnala averse de ploaie care vor depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat, grindină de dimensiuni mici, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

UPDATE Avertizarea de cod portocaliu pentru judeţele Vaslui şi Galaţi a fost prelungită, iar meteorologii au emis o asemenea avertizare şi pentru judeţul Vrancea.

Până la ora 19:00, în aceste zone se vor semnala grindină de dimensiuni medii şi mari, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse care pot avea caracter torenţial cu cantităţi de apă ce pot atinge şi depăşi 30-35 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Sud-estul judeţului Galaţi, inclusiv municipiul Galaţi se află, până la ora 17:15, sub cod portocaliu de ploi. 

Se vor semnala averse care pot avea caracter torenţial, cu cantităţi de apă ce pot atinge şi depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat, grindină de dimensiuni medii şi mari, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie şi frecvente descărcări electrice.

De asemenea, şi  nordul şi nord-estul judeţului Vaslui inclusiv Vaslui, Huşi, şi  sud-estul judeţului Iaşi se află sub cod portocaliu de vijelii până la ora 17:35. Se vor semnala grindină de dimensiuni medii şi mari, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi averse care pot avea caracter torenţial, cu cantităţi de apă ce pot atinge şi depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat.

Municipiul Satu Mare se află sub atenţionare de cod galben de vijelii până la ora 17:50, când se vor semnala descărcări electrice, intensificări de vânt ce pot lua şi aspect de vijelie, averse de ploaie care vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi grindină de dimensiuni mici şi medii.

UPDATE Până la ora 17:00, judeţul Cluj, inclusiv municipiul Cluj-Napoca, se află sub atenţionare de cod portocaliu de vijelii. Se vor semnala intensificări de vânt ce vor lua aspect de vijelie, descărcări electrice, averse de ploaie care vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi grindină de dimensiuni mici şi medii.

Nord-vestul judeţului Tulcea şi vestul judeţului Constanţa se află sub cod galben de ploaie, până la ora 17:05, când se vor semnala grindină, frecvente descărcări electrice, cantităţi de precipitaţii ce pot depăşi 15 litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua trecător aspect de vijelie.

UPDATE Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de ploi, valabil până la ora 15:45, pentru vestul judeţului Constanţa. Se vor semnala grindină, frecvente descărcări electrice, cantităţi de precipitaţii ce pot depăşi 15 litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua trecător aspect de vijelie.

De asemenea, jumătatea de nord a judeţului Satu Mare, inclusiv municipiul Satu Mare se află sub cod galben de ploi până la ora 16:20. Se vor semnala descărcări electrice, averse de ploaie care vor depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat, grindină de dimensiuni mici şi medii şi intensificări de vânt.

Potrivit meteorologilor, în noaptea de miercuri spre joi, în Oltenia, Transilvania, Maramureş, Muntenia şi Moldovase vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie, şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 60-70 de litri pe metru pătrat.

Manifestări ale instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite