Cod galben de ploi, vânt şi grindină pentru mai multe judeţe din ţară. ANM a emis şi o informare de furtuni, valabilă de joi până vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cod galben de ploi, vânt şi grindină, emis pentru mai multe judeţe din ţară FOTO Adevărul
Cod galben de ploi, vânt şi grindină, emis pentru mai multe judeţe din ţară FOTO Adevărul

Mai multe judeţe din ţară se află până miercuri la ora 18.00, sub Cod galben de ploi, vânt şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi. izolat, 40 - 50 de litri pe metru pătrat. De asemenea, specialiştii au mai emis o informare de ploi, valabilă de joi până vineri.

UPDATE Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare de ploi însemnate cantitativ. 

Astfel, în intervalul joi, ora 3.00 - vineri, ora 23.00,  va ploua, la început în regiunile sud-vestice, apoi în jumătatea de sud a ţării, în zonele de deal şi de munte şi izolat în restul teritoriului. 

Vor fi mai ales averse, ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 35 - 40 de litri pe metru pătrat, în 24 de ore.

Specialişti atrag atenţia că în Muntenia, Dobrogea şi în sudul Moldovei, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală de 50 - 55 de kilometri pe oră. 

Cod galben de ploi şi vânt

De asemenea, miercuri, până la ora 18.00, vor continua intervalele cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele deluroase şi montane, precum şi în nord-vestul, centrul şi local în estul ţării. 

Astfel, temporar se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului şi vor fi condiţii de grindină.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi izolat, cu precădere în zona de munte 40 - 50 de litri pe metru pătrat.

Specialiştii precizează că fenomene specifice instabilităţii atmosferice vor fi şi în restul teritoriului, dar pe intervale mai scurte de timp.

cod galben furtuna

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

 

Prognoza meteo pe două săptămâni: vremea se răceşte considerabil. De săptămâna viitoare se încălzeşte şi va ploua mai puţin

 

Prognoza meteo pe două săptămâni. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă pentru perioada 17 – 31 august, specialiştii atrăgând atenţia că vremea se va răci considerabil săptămâna aceasta, iar în unele zone va ploua zilnic. Concret, media regională a temperaturilor maxime va oscila între 20 şi 23 de grade, iar minimele între 11 şi 15 grade. De săptămâna viitoare se încălzeşte.

Prognoza meteo pe următoarele trei luni: temperaturi peste mediile normale şi cantităţi reduse de precipitaţii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele trei luni (august, septembrie şi octombrie), potrivit căreia, temperaturile vor înregistra nivele peste valorile normale, iar cantităţile de precipitaţii vor fi scăzute în aproape toate regiunile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite