Cod galben de vijelii pentru 12 judeţe din estul şi sud-estul ţării. Alertă pentru toată ţara de 1 Mai şi în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis joi o alertă cod galben de ploi şi vijelii, valabilă pentru 12 judeţe din estul şi sud-estul ţării, începând de la ora 13.00 până la ora 21. Totodată, ANM a emis o informare de vreme rea, pentru toată ţara, în intervalul 1-4 mai.

Astfel, începând de joi, 30 aprilie, ora 13.00, în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei şi în estul si sudul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 60...70 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice, căderi de grindină, averse ce vor avea şi caracter torenţial. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse. Codul galben e valabil până la ora 21.00.

Imagine indisponibilă

Începând de vineri de la pranz, 1 mai, până luni seară, 4 mai, la ora 22:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite