Societate

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Cod portocaliu şi Cod galben de polei în mai multe judeţe, prelungite

0
24 Jan 2019 10:40:07
Autor: Claudia Spridon
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Meteorologii au emis mai multe avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de polei, valabile pentru mai multe judeţe din ţară.

UPDATE Meteorologii au prelungit, până joi la ora 14.00, avertizarea Cod portocaliu de polei şi ploi pentru mai multe judeţe ale ţării.
 
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 14.00, este Cod portocaliu de polei pe arii extinse în judeţele Ialomiţa, Brăila, Călăraşi, în zona joasă a judeţului Buzău. Fenomenul de ploaie îngheţată se întâlneşte în toate aceste zone încă de joi dimineaţă, ceea ce a dus la producerea poleiului.
 
Tot până la ora 14.00, va fi Cod portocaliu în zona montană a judeţelor Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, unde vântul este fenomenul care va crea probleme.
 
Potrivit ANM, în aceste judeţe, îndeosebi la altitudini de peste 2.000 de metri, vântul va sufla cu rafale de 100...120 km/h, spulberând puternic zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 de metri.
 
Cod galben de polei
 
De asemenea, este Cod galben, până la ora 12.30, de ploaie ce va determina depuneri de polei în localităţi din Bihor şi Arad. Precipitaţii mixte care izolat depun polei vor fi până la ora 12.00 şi în judeţele Cluj, Maramureş şi Satu Mare, în zonele joase.
 
Concret, se vor afla sub Cod galben de polei judeţele Bihor şi Arad, între orele 10.30 şi 12.30. Aici se va semnala ploaie ce va determina depuneri de polei. Între orele 10.00 şi 12.00, va fi Cod galben de polei în judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare, unde se vor semnele precipitaţii mixte care izolat depun polei. 
 
În judeţul Olt vor fi intensificări de vânt ce vor atinge la rafală peste 55 de kilometri pe oră, judeţul fiind sub Cod galben până la ora 14.00.  În judeţul Giurgiu va fi Cod galben de polei între orele 09.00 - 14.00, iar în judeţele Ialomiţa, Prahova, Brăila, Buzău, Ilfov, Călăraşi, va fi Cod portocaliu de depuneri semnificative de polei, între orele 08.00 - 11.00. 
 
Cod portocaliu este şi în judeţele Vrancea şi Galaţi, până la ora 11.00. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii