Coincidențe bizare, à la Cluj, în Banat

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arestarea primarului din Cluj a scos la lumină un mod de operare care seamănă leit cu situații întâlnite în alte orașe la fel de mari. Primarul încasa șpăgile prin cabinetul de avocat al nevestei. În mod întâmplător soția lui Apostu avea clienți comuni cu primăria. O serie de coincidențe similare au loc în Timișoara.

Fiul primarului Timișoarei, George Ciuhandu, deține o firmă de arhitectură cu evoluție financiară fulminantă. În mod absolut întâmplător, susține primarul Gheorghe Ciuhandu, unele dintre cele mai mari firme care aveau interese în capitala Banatului au ales să plătească bani grei tocmai firmei de arhitectură a fiului său. Desigur, alegerea nu are nicio legătură cu faptul că firmele în cauză aveau nevoie rapid de autorizații de construcție și o tonă de alte aprobări semnate de primarul orașului.

Lista clienților grei care l-au ales, printr-o întâmplare fericită, pe fiul primarului, un arhitect debutant, e impresionantă: Kaufland, Metro, Plus, Flanco, Siemens, Continental. Desigur, toți acești clienți s-au uitat la profesionalismul și experiența domnului Ciuhandu junior. La fel cum au făcut și clienții casei de avocatură a doamnei Apostu.

O altă coincidență bizară este faptul că firma fiului primarului și-a început activitatea într-un spațiu oferit cu generozitate de Administrarea Domeniului Public, "regie" a primăriei. Tot printr-o întâmplare în Consiliul de Administrație al ADP se afla unul dintre asociații fiului primarului. Chiar mai bizară este coincidența că primele contracte ale firmei fiului primarului au fost cu societăți ale primăriei. Faptul că juniorul a beneficiat și de o casă în regim ANL e chiar normal, privit prin prisma întâmplărilor tulburătoare de mai sus.

Și acestea nu sunt singurele coincidențe ciudate din Primăria Timișoara. Reporterii Adevărul au publicat astăzi mărturia unui om de afaceri "sfătuit" de secretarul Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, să vândă apartamentele pe care le construiește prin cabinetul notarial al fiicei lui, Paula Cojocari. Fata cu pricina a fost și ea în centrul unor situații, chiar mai stranii, decât cele în care l-am găsit pe fiul primarului, cu care e vecin în cartierul ANL.

În mod absolut întâmplător, fata secretarului primăriei și-a făcut stagiatura la un cabinet notarial cu care lucra mafia imobiliară țigănească. Mafie care a mers până acolo încât a falsificat perfect o dispoziție de retrocedare. Desigur este doar o coincidență faptul că aceste dispoziții sunt redactate exact în serviciul juridic pe care îl conduce secretarul Ioan Cojocari.

În cazul de la Cluj,
procurorii DNA au decis să dea conotație penală coincidențelor de acest fel. La Timișoara, procurorii DNA tac chitic. Desigur este o altă coincidență stranie faptul că Primăria Timișoara a vândut multor procurori, judecători și ofițeri de informații, cu generozitate, la preț de chilipir, apartamente din fondul locativ municipal.

Privite în oglindă,
situațiile de la Cluj și Timișoara par trase la indigo. Lipsește doar dorința procurorilor de a îmbrăca aceste fapte într-o haină penală. Dacă nu există conotații penale, înseamnă că întregul univers complotează, la Timișoara, pentru a produce situații bizare, care mai sunt acum și á la Cluj.

Mălin Bot este redactor-șef adevarul.ro

Citește și:

Câți bani merită băieții deștepți din serviciile secrete?


Escroci deghizați în cămătari

Cum a ajuns legea o barieră doar pentru boi

De ce este Justiția atât de murdară

Citește alte opinii ale lui Mălin Bot, pe adevarul.ro:

Interlopii ne conduc cu sabia în mână

Şcoala de şpagă de la Drept

Triunghiul bermudelor poliţiştilor

O durere de cot prea scumpă


Citeşte alte opinii de blogul jurnalistului:

Ipocriții

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Malin Bot pe platformaideilibere.ro“:

image image image image image image

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite