Societate

articolul anterior articolul urmator

Comandament Operativ Naţional, constituit pentru vizita lui Papa Francisc I în România

1
19 Mar 2019 15:55:50
Autor: Simona Chirciu
FOTO: epa-efe
FOTO: epa-efe

Comandamentul Operativ Naţional a fost constituit pentru a asigura toate metodele de securitate necesare vizitei lui Papa Francisc I în România, programată la sfârşitul lunii mai 2019.

Comandamentul  a organizat deja şedinţe de lucru atât în Bucureşti, cât şi în teritoriu. De asemenea, au avut loc mai multe întâlniri cu autorităţile locale din Iaşi, Alba şi Harghita, dar şi cu reprezentanţii Bisericilor Ortodoxă şi Catolică.

„Acesta a fost instituit în contextul vizitei pe care Sanctitatea Sa Papa Francisc I o va efectua în România, la nivelul conducerilor instituţiilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională - Ministerul Apărării Naţionale (MApN), Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Sistemul Român de Informaţii (SRI), Serviciul de Informaţii Externe (SIE), Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi Serviciul pentru Protecţie şi Pază (SPP)”, anunţă autorităţile.

Fiecare instituţie, în limitele competenţelor stabilite prin lege, va stabili şi adapta măsurile de securitate necesare, astfel încât să permită desfăşurarea în condiţii normale a activităţilor cotidiene şi fără să impună restricţii deosebite.

Papa Francisc I va vizita, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, oraşele Bucureşti, Iaşi, Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

pista pista
19.03.2019, 17:30:58

in harghita se ocupa alte servicii de protectie din alta tara, deci economie la bugetul de stat

Modifică Setările