articolul anterior articolul urmator

Combinaţia mortală pentru supravieţuirea României: declin demografic - migraţie - îmbătrânirea populaţiei

93
24 Feb 2018 09:42:08
Cristian Unteanu

93 Comentarii

Iulian Arion
24.02.2018, 10:19:33

Domnule Unteanu, Apreciez patriotismul dvs prin ingrijorarile exprimate asupra Romaniei si romanilor. Criza padurilor cu toate implicatiile imediate -ploi torentiale locale, -torenti, rauri de noroi, -distrugerea locuintelor din aval, -inundatii sau pe termen mediu -deteriorarea surselor de apa potabila, aer curat, florii si faunei. Din 1990 au plecat milioane de romani. In judetele de campie populatia a ajuns la nivelul din 1937. Suntem mai putini decat dupa Marea Unire din 1918, cand erau 18 milioane de romani. Este ca si cum ar fi un razboi tacut in ultimii 30 de ani. Economia distrusa dupa 1990 prin preluarea productiei industriale de catre ofiterii securitatii din SRI si celelate servicii secrete, vreo sase, vanzarea acesteia si insusirea banilor in buzunarele proprii. Consecinta imediata a fost hiperinflatia din regimurile Stolojan si Vacaroiu, concedierile din perioada cederista care le-a succedat.. La vremea respectiva, directorii ARO-Campulung, Tractorul-Brasov s.a au facut denunturile penale. Din pacate parchetele (procuratura) era inca subordonata ofiterilor securitatii prin firele invizibile ale imbogatirii ilicite (legea 18/1968 a confiscarii averilor ilicite a fost abrogata de patrulaterul rosu din regimul Vacaroiu). Solutia este desecretizarea arhivelor securitatii si publicarea acestora on-line din ordinul presedintelui al Romaniei. Acest aspect are numeroase implicatii in deferirea justitiei a celor care au legiferat pro-crima, acordarea de privilegii de casta, prescrierii crimelor financiare din avutia nationala. Redarea sperantelor celor care intentioneaza sa plece in viitorul acestei ţări.

+6 (8 voturi)
Scorilo
24.02.2018, 10:20:13

Mai adaugati si situatia (actuala si VIITOARE) din sanatate !

+3 (9 voturi)
Jean Maurer
24.02.2018, 10:27:06

declin demografic - migraţie - îmbătrânirea populaţiei. + coruptie + invatamant si sanatate la pamant + secatuirea bogatiilor naturale + stat de ne-drept + dictatura psd + Guvern si Parlament de mafioti + cetateni indolenti Toata aceasta combinatie reprezinta nu numai o "combinatie mortala", ci chiar "certificatul de deces" al aspiratiilor natiunii romanesti.

+2 (14 voturi)
Stefan din nord
24.02.2018, 10:36:55

Pe mine ma sperie doar tiganizarea Romaniei spre care ne indreptam vertiginos

-5 (11 voturi)
, new_age
24.02.2018, 10:42:34

Vad ca folositi o analiza a ambasadei Frantei,interesant cum de nu fac ei analize despre propria tara. Oare ambasadele noastre analizeaza sporul demografic din Franta ? Legat de studiu ,este gresit de la cap la coada. 1-natalitatea a scazut in Romania dar avem peste 4 milioane de romani plecati care fac copii in afara tarii ,o parte din ei se vor intoarce. 2-Mortalitatea creste ,pai nu se spune si de ce ,nimic despre industria alimentara plina de Euri sau poluare ,nimic despre faptul ca asta este un fenomen extins in toata Europa. 3-Migratie ,sa fim seriosi la ce se asteptau francezii cand salariile din estul Europei in anii 2000 erau muuuult mai mici decat in europa de vest asadar asa a aparut migratia din est ,nimeni nu vrea marirea salariilor in est atata timp cat au industrii cu mana de lucru ieftina in aceste tari. Poate ne releva studiul ala si de ce in tot acesti ani singurele tari avantajate de UE au fost Germania si Franta in detrimentul esticilor si nu numai.

-11 (15 voturi)