Societate

articolul anterior articolul urmator

Comisia Europeană, despre cazul jurnaliştilor şi activistului de mediu bătuţi în pădure: Este inadmisibil să fii atacat în timp ce îţi faci meseria

6
17 Sep 2021 19:09:47
Autor: Cristina Morozan
Ramona Chiriac: Dacă ne apărăm presa, ne apărăm în acelaşi timp democraţia!”FOTO Facebook Comisia Europeană in Romania
Ramona Chiriac: Dacă ne apărăm presa, ne apărăm în acelaşi timp democraţia!”FOTO Facebook Comisia Europeană in Romania

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România a afirmat vineri cu privire la cazul celor doi jurnalişti şi un activist de mediu care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri au fost bătuţi, că „este inadmisibil să fii atacat în timp ce îţi faci meseria”. Ramona Chiriac a precizat de asemenea că autorităţile naţionale trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a proteja libertate presei.

„Am luat la cunoştinţă cu îngrijorare de informaţia apărută în presă, potrivit căreia doi jurnalişti şi un activist de mediu au fost agresaţi într-o pădure din judeţul Suceava în timp ce îşi făceau meseria. Este inadmisibil să fii atacat în timp ce îţi faci meseria. Informaţiile sunt un bun public. Trebuie să îi protejăm pe jurnalişti, căci ei sunt cei care asigură transparenţa. Autorităţile naţionale trebuie să ia toate măsurile necesare pentru protejarea libertăţii presei, conform valorilor care stau la baza Uniunii Europene şi sunt înscrise în Carta europeană a drepturilor fundamentale. Aşa cum a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Comisia lucrează la o lege care să garanteze independenţa presei. Dacă ne apărăm presa, ne apărăm în acelaşi timp democraţia!”, a declarat Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene, Ramona Chiriac, potrivit unei informări transmise de Comisia Europeană în România.

Regizorul activistul de mediu Tiberiu Boşutar, jurnalistul Mihai Dragolea, regizorul Radu Constantin Mocanu şi au fost bătuţi de aproximativ 20 de persoane, înrmate cu topoare, într-o pădure situată la limita localităţilor Şaru Dornei şi Panaci, din judeţul Suceava, unde filmau un documentar despre tăierile ilegale.

Poliţiştii au identificat şi dus la audieri 11 persoane implicate în incidentul din Suceava. Totodată  a fost întocmit şi un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe şi distrugere.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Maximilian Musat
17.09.2021, 21:11:22

Pai il puteti pune paznic pe Camatarul Rares ca si asa arde gazul de pomana si la pret ridicat !

-9 (11 voturi)
un motan intransigent
17.09.2021, 21:58:18

Comisia Europeana? Niste prosti! E inadmisibil, aici au ei dreptate dar e posibil si aici am eu dreptate. Activismul se face doar in siguranta.

-9 (11 voturi)
m lupascu
17.09.2021, 22:38:47

- usl +

-11 (11 voturi)
Niculescu Săgeată
17.09.2021, 23:33:42

Când o chica și nea Gheo,baron di Sușeava,atunci n-or mai chica padurili șî presa ,dar...se știe.

+1 (1 vot)
Tomescu Tom
18.09.2021, 07:29:20

În România este admisibil ... Mă mir că nu i-au acuzat doar de tulburarea liniștii și ordinii ... ca de obicei ..

-9 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările