Comisia din subordinea lui Ponta a decis: nu a plagiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Consiliul Naţional de Etică (CNE), organism subordonat Ministerului Educaţiei, adică Guvernului, a definitivat verdictul comisiei tehnice, conform căruia Victor Ponta nu ar fi plagiat.

„În urma analizelor efectuate, s-a constatat că procedurile în urma cărora domnul Victor Ponta a obţinut titlul de doctor în ştiinţe juridice au fost în acord cu legislaţia în vigoare din 2003 şi nu se poate susţine calificarea de «plagiat»", se arată în hotărârea nr.879 din 18.07.2001 a CNE. Acest raport  confirmă de fapt decizia comisiei tehnice a CNE. Unul dintre cei trei experţi în Drept numiţi de CNE să analizeze lucrarea a fost avocatul Gheorghiţă Mateuţ, coleg de breaslă al premierului. În 2006, Ponta şi Mateuţ l-au reprezentat pe omul de afaceri Ovidiu Tender în dosarul RAFO - VGB - Carom. Hotărârea CNE pe teza de doctorat a lui Ponta este al treilea verdict pronunţat pe plagiat.

Prima decizie aparţine Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) care, pe 29 iunie, a spus că 85 din cele 307 pagini ale lucrării premierului sunt plagiat copy-past. De aceea, CNATDCU a propus Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor. În timp ce membrii CNATDCU se pronunţau în şedinţa de plen, în Monitorul Oficial s-a publicat ordinul prin care ministrul interimar desfiinţa acest organism.

Cine sunt membrii din „comisia Ponta"

Teodor Petrescu (preşedinte) - Universitatea Politehnica din Bucureşti, a cărei rector a fost actualul ministru Ecaterina Andronescu - s-a retras

Virgil Muraru (vicepreşedinte) - Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii Destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare

Romiţă Iucu Universitatea din Bucureşti - s-a retras

Doru Vladimir Puşcaşu- CEPROCIM

Nicolae Burnete - Universitatea Tehnică Cluj

Mihai Vladimirescu - Universitatea din Craiova

Petru Andea - Universitatea Politehnica din Timişoara

Victor Stoica - Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" Bucureşti

Horia Iovu - Universitatea Politehnica din Bucureşti

Florin Ionescu - Steinbeis University Berlin

Paul Dobrescu - Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite