Societate

articolul anterior articolul urmator

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă deschiderea sesiunii de programare la vaccinare pentru perioada februarie – martie

1
20 Jan 2021 18:14:11
Autor: News.ro
Centre de vaccinare existente şi-au atins capacitatea maximă
Centre de vaccinare existente şi-au atins capacitatea maximă

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă, miercuri, deschiderea sesiunii de programare la vaccinare pentru perioada februarie – martie, pe baza dozelor de vaccin existente şi a estimărilor cu privire la cele care vor mai veni în ţară.

”Ca urmare a interesului crescut al cetăţenilor pentru vaccinare, în 31 de judeţe din ţară a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment şi cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare. Reamintim faptul că, în conformitate cu Strategia naţională de vaccinare şi cu recomandările ferme ale Agenţiei Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări şi, în mod obligatoriu, a rapelului”, a transmis, miercuri, CNCAV.
 
Sursa citată a precizat că, potrivit situaţiei raportate la ora 14:00, erau în continuare disponibile programări în judeţele Alba, Bihor, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi şi Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) şi preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS.
 
”Datele raportate sunt în dinamică şi există posibilitatea ca, la ora difuzării comunicatului, situaţia să fie diferită. Având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, CNCAV a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I si II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente”, a mai precizat sursa citată.
 
Comitetul de coordonare a vacinării anunţă că în scurt timp vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui judeţ, care vor permite programări şi pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie.
 
”Campania de vaccinare continuă conform planificării, asigurând zilnic rapelul pentru persoanele deja vaccinate cu prima doza, cât şi vaccinarea persoanelor nou programate. Calendarul programărilor şi suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP şi cu direcţiile de sănătate publică”, a mai transmis CNCAV.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Matei Basarab
20.01.2021, 18:41:11

Se deschide noua stagiune? Sa vedem cu ce public!

-10 (12 voturi)
Modifică Setările