Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, anunţ urgent pentru pasagerii care au călătorit în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Compania Naţională Aeroporturi din Bucureşti FOTO: Adevărul
Compania Naţională Aeroporturi din Bucureşti FOTO: Adevărul

Pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte regiuni afectate de  coronavirus sunt sfătuiţi să contacteze imediat serviciul medical al Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

Pasagerii care acuză probleme respiratorii trebuie să se adreseze serviciul medical al Aeroportului Henri Coandă cât  mai urgent şi să raporteze istoricul de călătorie, informează vineri,  Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), conform agerpres.ro

„În vederea informării publicului privind pericolul reprezentat de noul coronavirus (2019-nCoV), la Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti au fost instalate, din seara zilei de 23 ianuarie, afişe în limbile română, engleză şi chineză. Astfel, pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiţi să contacteze imediat serviciul medical al aeroportului şi să raporteze istoricul de călătorie", se arată într-un comunicat al CNAB. 

De asemenea, sunt oferite sfaturi pentru cei care plănuiesc să viziteze China sau altă ţară afectată de noul coronavirus.

Aceleaşi informaţii sunt prezentate şi prin intermediul a peste 70 de monitoare comerciale instalate în terminalele aeroportului.

Echipe medicale în aeroport 

Serviciul medical al Aeroportului Henri Coandă este pregătit să intervină permanent cu două echipe medicale complete (medic, asistent, ambulanţier) şi este dotat cu două ambulanţe complet echipate.

China a ridicat vineri la 25 de morţi şi 830 de cazuri bilanţul epidemiei provocate de un nou coronavirus, a informat Comisia naţională pentru sănătate, scrie AFP.

Noul bilanţ a fost comunicat la puţin timp după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis să nu declare alertă internaţională în faţa acestui nou coronavirus.

Din cele 830 de cazuri, 177 sunt considerate grave, potrivit Comisiei, în timp ce 34 de pacienţi „vindecaţi” au putut părăsi spitalul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite