Societate

articolul anterior articolul urmator

Comuniştii pregătesc o lovitură de stat la Chişinău?

21
4 Apr 2013 21:10:16
Lulea Marius Dorin

Reşedinţa preşedintelui celui de al doilea stat românesc a fost luată cu asalt azi dimineaţă iar forţele de securitate nu au luat nicio măsură.

La Chişinău lucrurile încep să se complice din ce în ce mai mult. Pe fondul negăsirii unei soluţii la criza politică pe care fostul premier, Vlad Filat, a declanşat-o comuniştii încep să agite populaţia şi să treacă la ofensiva fizică.

Nu, nu Rusia se află în spatele acestora ci setea de putere şi de bani. Comuniştii de la Chişinău nu au şanse la a conduce Republica Moldova nici dacă ar fi alegeri anticipate şi atunci singura soluţie a lor este REVOLUŢIA. Aşa moştenire primită de la Lenin şi de la Stalin le poate fi foarte folositoare: distrugi ceea ce există şi apoi o iei de la capăt.

Acum câteva luni românii basarabeni erau minţiţi cu neruşinare cu integrarea Europeană ca o componentă separată şi nu prin Unirea cu România, dar oricine urmărea realităţile de acolo era conştient că acest lucru nu era posibil.

Apariţia crizei politice de la Chişinău era una de aşteptat tot aşa cum de la anul mă aştept ca acolo să apară şi o profundă criză economică. Cele două crize nu sunt legate între ele însă criza economică este legată de incompetenţa liderilor de la Chişinău oricare ar fi ei. Fiind un stat artificial creat şi fără de viitor nimeni nu are încredere în viitorul său şi atunci automat el nu are nici un viitor. O construcţie statală este de fapt una ideologică ori aceasta lipseşte cu desăvârşire. Dovada: 1 milion de români basarabeni, dintr-un total de 3,9 milioane inclusiv autodeclarată Transnistrie, care au părăsit Moldova de Est în ultimii 20 de ani.

Revenind la subiect: Da, comuniştii se pregătesc de o lovitură de stat deoarece la asta se pricep cel mai bine. Este singurul mijloc prin care pot încerca preluarea puterea iar ziua de astăzi a fost doar un test.

O mână simbolică de manifestanţi cu steaguri roşii ce aminteau de armata sovietică s-a deplasat astăzi spre reşedinţa preşedintelui pro-european şi pro-român Nicolae Timofti. În faţa camerelor de luat vederi fruntaşii comunişti au început să bruscheze uşa acestuia. Dacă ar fi fost uşa lui Băsescu sunt sigur că nu ar fi reuşit nimeni să se apropie de ea, aşa cum de altfel este şi normal, dar nu, forţele de securitate au fost ca şi inexistente. 

Spre surprinderea mea nimeni nu a intervenit şi uşa, pentru a nu zbura pur şi simplu, s-a deschis. Probabil că nici "manifestanţii"(numărul lor este extrem de mic pentru a fi amintit, dar gălăgioşi) nu se aşteptau ca totul să decurgă aşa uşor.

Astăzi nu au fost pregătiţi: se aşteptau la o oarecare opoziţie. Diseară la o damigeană de vin vor analiza uşurinţa cu care au putut intra în reşedinţa preşedintelui şi dacă totul este atât de uşor de ce nu ar face încă o revoluţie? 

Mă aştept ca dacă soluţia nu vine imediat comuniştii să încerce o lovitură de stat. Acum este momentul pentru un astfel de fenomen deoarece cei care ar trebui să conducă stau la negocieri iar cei care ar trebui să ia decizii prin ministerele de forţă stau cu frica în sân că nu ştiu ce o să urmeze. O reacţie rapidă în acest moment, ca în manualele revoluţionare sovietice, ar putea paraliza Republica Moldova deoarece aceasta nu dispune de forţe care să anuleze o astfel de ofensivă şi asta nu datorită numărului ci datorită fricii şi incompetenţei celor care conduc Republica Moldova.

Ce ar trebui să ştie însă comuniştii este că dacă forţele de securitate nu ştiu cum să reacţioneze există tinerii care au ieşit în stradă  în 2009 şi care dacă e nevoie vor mai ieşi încă odată pentru a-şi apăra democraţia, pentru a-şi apăra direcţia europeană.

Chiar şi cu o revoluţie eşuată comuniştii vor ieşi învingători: au anulat definitiv direcţia europeană a Republicii Moldova. 

Alternativa... o ştiţi prea bine.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Cristi Sava
4.04.2013, 21:22:07

Comunistii par,intr-adevar,sa pregateasca organizarea unei revolutii rosii in RM. RM a ramas tara din Europa in care comunistii au prezenta inca semnificativa in structuri de conducere,ceea ce face sa ramana la stadiul de cea mai subdezvoltata din Europa Cred ca este nevoie de o interventie a UE si a Romaniei pentru ca RM sa nu fie lasata sa deraieze de la drumul spre democratie

+6 (6 voturi)
Sorin Becciu
4.04.2013, 21:22:13

Reunirea cu România este șansa noastră. Noi ce din Chișinău am înțeles asta, însă cu părere de rău un număr mare dintre cei care ar vota reunirea au fost alungați în Europa să susțină cu capital existența acestui pseudo-stat. Avem nevoie de o implicare masivă a României, Rusia investește de 7 ori mai mult ca România în RM.

+7 (7 voturi)
Stiri Moldova
4.04.2013, 21:22:48

daca comunistii incearca ceva atunci tinerii vor iesi in strada si de data asta vom face unirea cu romania si nu ne vom mai lasa pacaliti de filati, ghimpu si plathotniuci.

+6 (6 voturi)
Sorin Becciu
4.04.2013, 21:29:21

acest stat își demonstrează impotența când 200 de oameni pot forța intrarea în președinție... de râsul găinilor. este de menținut că acest stat este susținut de cei ce vor să se îmbogățească peste noapte...

+4 (4 voturi)
Filon Aurel
4.04.2013, 21:32:13

Unirea face puterea!Basarabia Pamint Romanesc!Sper ca tinerii care m-au emotionat in 2009,cind credeam ca nu se mai poate face nimic,sa apere romanismul!

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările