articolul anterior articolul urmator

Concluzie şocantă în cazul copilului mort la Sanador: un vas de sânge a fost înţepat în timpul operaţiei

9
12 Jan 2019 11:09:15
Autor: Florinela Iosip
Imagine Arhivă
Imagine Arhivă

9 Comentarii

Sorin Ionascu
12.01.2019, 12:22:56

Si prin ce e asa "socanta" concluzia? Poate doar in capul zulufit al jurnalizdei, care avea nevoie de un titlu "bomba". Concluzia era logica si era presupusa de la bun inceput. Inteparea unui vas de sange in timpul unei operatii e un incident frecvent, problema a fost ca nimeni nu s-a prins la timp si nu a intervenit in timp util. Acesta e unul din motivele pentru care cam toti pacientii operati trebuie supravegheati in primele 24 de ore dupa. Chiar dupa operatii aparent simple si banale. Un vas mic poate fi usor lezat; sangerarea e redusa, dar, daca nu se opreste, in decursul orelor poate deveni importanta si necesita interventie de urgenta. Greseala majora nu a fost inteparea vasului, asta i se poate intampla oricui, chiar si cei mai mari chirurgi o patesc, ci faptul ca nu a fost descoperit la timp incidentul si nu s-a intervenit pentru corectarea lui.

+3 (3 voturi)
ion carutasul
12.01.2019, 14:08:44

Domnul Ionascu este desigur un profesionist al medicinei . Ceea ce nu observa este ca in ultima vreme tot mai multi profani ...sangereaza cu sau fara prezenta medicilor supracalificati si supra platiti. Ma refer strict la cei de la noi zicem atat de cotati si cautati in vest . Concret unii din cei plecati ce anunta salarii 5000 de euro etc . Aceste salarii sunt brut /lunar .adica in fapt o mizerie de cca 3000 euro , suma cu care mori de foame in zona Parsului,Munchen, Londra etc . Evident daca te vrei un intelectual . Cat despre cunostintele profesionale ,mai ales la noi ,ar trebui sa precizez ca in alte profesii lucrurile stau mult mai bine . Ingineria de azi daca ar fi pastrat ritmul din lumea medicaa ,chiar si medicii ar fu umblat cu postalionul ,Dar ce sa-i faci .In invatamant la toate nivelele se cumpara diplome.La diploma ajungi usor daca familia iti poate plati naveta zilnica . In caz contrar ramai acasa ,fara scoala,fara diploma . O alta cauza este disparitia din lumea universitara a celor pregatit inainte de reforma invatamantului din 1948. Ca sa parasim lumea medicala sa ne gandim ce inseamna un examen la matematica in Politehnica de azi . Nu stiu sa raspund,dar pot sa-mi amintesc de explicatia data de un celebru universitar acum mai bine de 40 de ani . Intrebat cum priveste o greseala de calcul ,raspunsul a fost . Daca faci asta se va prabusi podul cu dumneata . Nota 2 (doi)

+2 (2 voturi)
wolf68
12.01.2019, 17:59:54

Dca era copilul dumneavoastra erati la fel de impartial? Este doar o intrebare la care nu astept raspuns.

ion carutasul
12.01.2019, 14:11:11

REVENIRE : Daca inteparea unui vas de sange este normala in chirurgie si alunecarea spre nota DOI a scolii este s-ar parea tot o stare de normalitate ?!

Marian Petrescu
13.01.2019, 01:34:27

Spitalele particulare sunt pline cu medici care si-au luat diplomele cu spaga deci atentie mare pe unde va operati.