Societate

articolul anterior articolul urmator

Constanta: Peste 600 de victime ale maidanezilor

1
29 Apr 2009 21:21:21
Autor: adevarul
Constanta: Peste 600 de victime ale maidanezilor
Constanta: Peste 600 de victime ale maidanezilor

O schemă completă de vaccin antirabic costă 221 de lei.

Numărul persoanelor care ajung la spital cu muşcături a crescut considerabil, în ultima perioadă înregistrându-se chiar şi 15-20 de astfel de cazuri pe zi.
De la începutul anului şi până în prezent au ajuns la Serviciul Antirabic 612 constănţeni muşcaţi, o cifră alarmantă. Tocmai de aceea, cadrele medicale constănţene sfătuiesc populaţia să evite în special contactul cu patrupezii fără stăpân şi să colaboreze cu echipele de specialişti care se ocupă cu anchetele epidemiologice şi vaccinarea animalelor.

Tratamentul costă 221 lei

Spitalul are deocamdată vaccin antirabic în stoc, cu toate că medicaţia este foarte costisitoare. „Tratamentul antirabic este foarte scump, o singură doză de vaccin costă 42.20 lei, iar o schemă de vaccin antirabic presupune cinci vaccinări, deci cam 221 lei de persoană“, a declarat purtătorul de cuvânt al SCBI, dr. Roxana Cernat.
Anul trecut, 1.200 de constănţeni au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa după ce au fost muşcaţi de câini. Tuturor pacienţilor le-au fost administrate câte cinci doze de vaccin antirabic.

Ecarisajul nu face faţă

Constanţa dispune de un singur adăpost pentru câinii fără stăpân, cu o capacitate de 360 de locuri. Direcţia de Servicii Publice, Deratizare şi Dezinsecţie din cadrul primăriei a încheiat cu SC Alfmob Exim SRL un contract pe o perioadă de patru ani pentru serviciile de ecarisaj.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

www.maidaneziii.wordpress.com
11.03.2013, 19:10:41

Articolu e din 2009 !! Suntem in 2013 si alte citeva sute de mii de oameni au fost muscati de maidanezi si alti omoriti !!! MAIDANEZII TREBUIE EUTANASIATI SAU PANTOFI SI GENTI DIN PIELE DE MAIDANEZII . Cutomanii fanatici sa fie trasi la raspunde penala ...dar stai am uitat aici e romania !! Deci in concluzie fiecare face ce poate ..eu recomand furadan e bun o spun din experienta .

+2 (2 voturi)