Constanta: Peste 600 de victime ale maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O schemă completă de vaccin antirabic costă 221 de lei.

Numărul persoanelor care ajung la spital cu muşcături a crescut considerabil, în ultima perioadă înregistrându-se chiar şi 15-20 de astfel de cazuri pe zi.
De la începutul anului şi până în prezent au ajuns la Serviciul Antirabic 612 constănţeni muşcaţi, o cifră alarmantă. Tocmai de aceea, cadrele medicale constănţene sfătuiesc populaţia să evite în special contactul cu patrupezii fără stăpân şi să colaboreze cu echipele de specialişti care se ocupă cu anchetele epidemiologice şi vaccinarea animalelor.

Tratamentul costă 221 lei

Spitalul are deocamdată vaccin antirabic în stoc, cu toate că medicaţia este foarte costisitoare. „Tratamentul antirabic este foarte scump, o singură doză de vaccin costă 42.20 lei, iar o schemă de vaccin antirabic presupune cinci vaccinări, deci cam 221 lei de persoană“, a declarat purtătorul de cuvânt al SCBI, dr. Roxana Cernat.
Anul trecut, 1.200 de constănţeni au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa după ce au fost muşcaţi de câini. Tuturor pacienţilor le-au fost administrate câte cinci doze de vaccin antirabic.

Ecarisajul nu face faţă

Constanţa dispune de un singur adăpost pentru câinii fără stăpân, cu o capacitate de 360 de locuri. Direcţia de Servicii Publice, Deratizare şi Dezinsecţie din cadrul primăriei a încheiat cu SC Alfmob Exim SRL un contract pe o perioadă de patru ani pentru serviciile de ecarisaj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite