Control al Ministerului Sănătăţii la CJAS Bihor după ce mai mulţi bolnavi imobilizaţi la pat au fost duşi cu targa la sediul instituţiei pentru o adeverinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florian Bodog FOTO gov.ro
Florian Bodog FOTO gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a trimis Corpul de Control la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor, după ce postul de televiziune Digi 24 a difuzat imagini cu pacienţi care erau supuşi unui tratament nedemn şi degradant. De asemenea, şi CNAS a demarat o anchetă administrativă la filiala din Oradea.

„Ca urmare a informaţiilor publice referitoare la tratamentul nedemn şi degradant la care au fost supuşi pacienţii, în cadrul relaţiei cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bihor, Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi conducerea CNAS au cerut directorului CAS Bihor să dispună de urgenţă demararea unei anchete administrative prin care să stabilească adevărul şi să identifice persoanele vinovate”, se arată în comunicatul de presă. 

Potrivit sursei citate, Ministrul Sănătăţii a solicitat conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bihor să realizeze cât mai repede toate verificările necesare şi să prezinte autorităţilor concluziile acestei anchete, în vederea identificării şi sancţionării tuturor vinovaţilor.

MS: „Dezaprobăm aceste fapte”

„Considerăm că derapajul înregistrat la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bihor este unul deosebit de grav. Ca urmare, Ministrul Sănătăţii a dispus trimiterea inspectorilor din Corpul de control la CAS Bihor, în colaborare cu Direcţia generală monitorizare control şi antifraudă CNAS”, notează MS. 

„Ministrul Sănătăţii îşi exprimă dezaprobarea totală faţă de astfel de fapte şi îndeamnă toţi lucrătorii din domeniul sănătăţii să-şi desfăşoare activitatea zilnică, demonstrând cea mai mare consideraţie posibilă faţă de nevoile persoanelor pe care le sprijină”, se mai arată în comunicat.

Tudose a cerut demiterea celor responsabili

Prim-ministrul Mihai Tudose i-a cerut, miercuri, ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, să-i demită pe cei responsabili de faptul că mai multe persoane cu handicap locomotor au fost „aduse şi abandonate pe un hol" la Casa de Asigurări de Sănătate din judeţul Bihor.

Postul de televiziune Digi 24 a difuzat mai multe imagini surprinse la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor, unde doi pacienţi, imobilizaţi la pat, au fost duşi pe targă la ghişeele instituţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite