Copil cu sindrom hemolitic uremic, transferat la Spitalul "Marie Curie" după trei zile de tratament într-o clinică privată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa este internată la spitalul Maria Curie din Bucureşti

Un copil cu sindrom hemolitic uremic a fost transferat, joi, la Spitalul "Marie Curie", după ce trei zile a fost tratat într-o clinică privată, a declarat pentru News.ro şefa Secţiei de nefrologie a unităţii sanitare, Mihaela Bălgrădean.

"Copilul, în varstă de un an şi nouă luni, adus joi la noi la spital, este din Bucureşti. El a fost internat în 16 mai la Spitalul Regina Maria, cu scaune diareice. Tratăm boala, vom face mâine (vineri, n.r.) toate investigaţiile”, a spus medicul Mihaela Bălgrădean.

Despre fetiţa din judeţul Argeş internată în urmă cu o săptămână la Spitalul “Marie Curie”, Bălgrădean a spus că aceasta “dă semne uşoare de ameliorare”.

"Un alt copil internat în urmă cu aproape trei săptămâni cu sindrom hemolitic uremic şi care a fost adus din Sfântu Gheorghe  va fi externat vineri", a mai spus Bălgrădean. 

Şi copilul din  Bacău internat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi este în stare stabilă, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Din 29 ianuarie, la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti au fost transferaţi 18 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU. În 12 aprilie a fost externat ultimul dintre aceşti copii cu SHU.

Trei fetiţe din Argeş au murit în acest spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, anunţa, în 25 februarie, fostul ministru al Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite