Societate

articolul anterior articolul urmator

Coronavirus în România. Unifarm SA cumpără 50.000 de teste de depistare a virusului care vor fi distribuite către unităţile sanitare

0
16 Mar 2020 14:38:05
Autor: Valentin Bolocan
Foto INQUAM PHOTOS
Foto INQUAM PHOTOS

Ministerul Sănătăţii monitorizează în permanenţă situaţia stocurilor de teste pentru diagnosticare moleculară (Real Time PCR) existente la nivel naţional. Astfel, în prezent există un număr de 1.524 teste pentru diagnosticare moleculară în cele 7 centre de boli infecţioase care au capacitate de diagnostic şi testare din Bucureşti (2 unităţi sanitare), Cluj Napoca, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Craiova.

Centrelor de testare din Capitală li se adaugă şi Laboratorul de referinţă acreditat OMS al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", care contribuie, alături de unităţile sanitare, la creşterea capacităţii de diagnosticare cu dotările existente.

La acestea se adaugă 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară şi alte 40.000 de teste rapide achiziţionate de către Compania Unifarm SA şi care sunt distribuite săptămâna aceasta către unităţile sanitare, pe bază de comandă.

De altfel, Compania Unifarm SA achiziţionează şi aprovizionează permanent spitalele care solicită cu echipamente de protecţie pentru personalul medical, măşti, produse biocide pentru suprafeţe şi mâini, teste de diagnostic, medicamente.

Pentru evitarea aglomerărilor la camerele de gardă şi unităţile de primiri urgenţe din spitale recomandăm cetăţenilor să contacteze cu prioritate, telefonic, medicul de familie, în cazul în care suspectează infectarea cu noul coronavirus. Eventuala prelevare de probe se va face la domiciliul persoanei, sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările