COVID-19. 207 cadre medicale de pe ambulanţă, în izolare la domiciliu, 24 sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţierii cer echipamente de calitate FOTO Adevărul
Ambulanţierii cer echipamente de calitate FOTO Adevărul

24 de cadre medicale de pe ambulanţă sunt confirmate cu COVID-19, iar 207 sunt în izolare. Preşedintele Sindicatului Ambulanţierilor, Gheorghe Chiş, a precizat, la Digi 24, că ambulanţierii trebuie să primească echipamente de calitate, care să îi protejeze de posibilitatea infecţiei cu noul coronavirus.

La nivelul întregii ţări, doi medici de pe ambulanţă, 11 asistenţi medicali, 11 ambulanţieri sunt confirmaţi cu COVID-19, conform unui comunicat de presă emis de către Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” din România.


Mai departe, în izolare se află 10 medici, 93 asistenţi medicali, 90 ambulanţieri şi 14 persoane din altă categorie de personal. În ceea ce priveşte cadrele medicale de pe ambulanţă care au ieşit din izolare, la acest moment sunt doi asistenţi medicali şi doi ambulanţieri
 

Ambulanţierii spun că trebuie să fie luaţi în serios în ceea ce priveşte protecţia individuală, fiindcă în serviciul de ambulanţă există riscul de contaminare directă cu SARS-CoV2.


Chiş a mai spus că echipamente există pentru ambulanţieri însă calitatea lor lasă de dorit în ceea ce priveşte nivelul de siguranţă. „Noi nu avem nici izolete în ambulanţă, aşa că transportăm pacienţi despre care nu ştim dacă sunt infectaţi cu noul coronavirus sau nu. Dacă se confirmă, respectivul echipaj trebuie să intre automat în auto-izolare”, a mai spus Chiş.

 

Personalul din cadrul serviciilor de ambulanţă confirmaţi pozitiv COVID-19 sau izolaţi la domiciliu:


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite