COVID-19: Lista localităţilor din România cu incidenţă ridicată la data 16 octombrie DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Grupul de Comunicare Strategică a publicat noua listă cu localităţile cu incidenţă ridicată. În acest moment, Capitala a depăşit pragul de 16 la mie, ajungând la valoarea de 16,1 la mia de locuitori. Dintre oraşe şi municipii, cea mai mare incidenţă a cazurilor este în Bragadiru - 20,48, iar în cazul comunelor, Brănişca, din jud. Hunedoara, unde incidenţa este 28,68.

Peste 1.900 de localităţi au incidenţa cazurilor de COVID-19 peste 3 la mie.

Un număr de 261 de oraşe şi municipii au incidenţa cazurilor de COVID-19 peste 3, pe primul loc fiind oraşul Bragadiru, din judeţul Ilfov, cu rata infectărilor 20,48, iar pe ultimul loc, oraşul Sălişte (jud. Sibiu), cu incidenţa 3,03.

Bucureştiul este municipiul cu cea mai mare incidenţă, 16,01, urmat de Urziceni, cu 15,75, şi de Timişoara - 13,03.

În cazul comunelor, pe primul loc al listei, care are 1.705 poziţii, se află Brănişca, din jud. Hunedoara, unde incidenţa este 26,68, urmată de Malu, din judeţul Giurgiu, cu  24,6.

Conform hotărârii de guvern de săptămâna trecută, în judeţele/localităţile cu o incidenţă între 3 şi 6 la mie, accesul la mai multe activităţi este permis doar în baza certificatului verde, care atestă că o persoană a fost vaccinată, are un test COVID negativ sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice şi private, concerte, spectacole, piscine.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite