Societate

articolul anterior articolul urmator

COVID-19: Lista localităţilor din România cu incidenţă ridicată la data 16 octombrie DOCUMENT

1
16 Oct 2021 13:42:19
Autor: George-Andrei Cristescu
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Grupul de Comunicare Strategică a publicat noua listă cu localităţile cu incidenţă ridicată. În acest moment, Capitala a depăşit pragul de 16 la mie, ajungând la valoarea de 16,1 la mia de locuitori. Dintre oraşe şi municipii, cea mai mare incidenţă a cazurilor este în Bragadiru - 20,48, iar în cazul comunelor, Brănişca, din jud. Hunedoara, unde incidenţa este 28,68.

Peste 1.900 de localităţi au incidenţa cazurilor de COVID-19 peste 3 la mie.

Un număr de 261 de oraşe şi municipii au incidenţa cazurilor de COVID-19 peste 3, pe primul loc fiind oraşul Bragadiru, din judeţul Ilfov, cu rata infectărilor 20,48, iar pe ultimul loc, oraşul Sălişte (jud. Sibiu), cu incidenţa 3,03.

Bucureştiul este municipiul cu cea mai mare incidenţă, 16,01, urmat de Urziceni, cu 15,75, şi de Timişoara - 13,03.

În cazul comunelor, pe primul loc al listei, care are 1.705 poziţii, se află Brănişca, din jud. Hunedoara, unde incidenţa este 26,68, urmată de Malu, din judeţul Giurgiu, cu  24,6.

Conform hotărârii de guvern de săptămâna trecută, în judeţele/localităţile cu o incidenţă între 3 şi 6 la mie, accesul la mai multe activităţi este permis doar în baza certificatului verde, care atestă că o persoană a fost vaccinată, are un test COVID negativ sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni.
 
Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice şi private, concerte, spectacole, piscine.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Arieste
16.10.2021, 15:27:25

cel mai revazut film e "Home Alone". toti se bucura cind il revad. filmul cu covid-ul nu face nici o placere sa-l revezi cind re-vedem de 2 ani acelasi lucru. nevaccinatul, prostul si fudulul eternei romaniei, ciuma zonei asteia zografice din a carei cauze nimic nu se poate face in romania, ia covidul, sta acasa sau se duce la o bauta cu prietenii, imprastie covidul, nu poate respira si suna la 112. orasele se blocheaza de atitea salvari, medicii sint exasperati, ineptul ajunge la ATI, de parca ar ajunge in rai, sta acolo ceva vreme dupa care este ambalat si aruncat la gunoi, ca orice gunoi uman. ce e asa de fun in filmul asta de merita sa-l tot revedem????

+9 (9 voturi)
Modifică Setările