Covid-19. Medicii cer noi restricţii. Mai sunt doar 80 de paturi la ATI în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Mai sunt doar 80 de paturi de terapie intensivă în întreaga ţar, iar situaţia devine tot mai gravă în condiţiile în care în ATI ajung câte 300 de bolnavi, la un platou de 8.000 - 9.000 de cazuri de infectare pe zi.

"Situaţia în ATI se va degrada, pentru că acest platou este mult prea mare pentru capacitatea de terapie intensivă a României.(...) Cele 80 de paturi rămase sunt foarte puţine, întrucât zilnic, la platoul existent, se va ajunge în câteva săptămâni la câte 300 de pacienţi care vor avea nevoie de terapie intensivă.", a spus la Digi24 medicul de terapie intensivă Radu Ţincu, de la Spitalul Floreasca.

Experţii în boli infecţioase consideră că am intrat într-un platou al numărului de infectări, iar cifrele epidemiei cu noul coronavirus s-au mai „îmblânzit” oarecum. Şi s-ar putea să înregistrăm totuşi o scădere a numărului de noi infectări, dar că echilibrul este mai mult decât fragil şi că o nouă explozie a COVID-19 în România este posibilă oricând.

„Este obligatoriu ca autorităţile să reevalueze eficienţa măsurilor, dacă sunt capabile doar să producă stabilizare pe platou, nu sunt suficiente. Un pacient în stare gravă are nevoie de două – trei săptămâni în terapie intensivă. Este esenţial ca în următoarea perioadă să coborâm numărul de infectări.", a subliniat Radu Ţincu, potrivit sursei citate.

Potrivit datelor transmise şi ieri de Grupul de Comunicare Stretegică,  referitoare la infecţiile cu SARS-CoV-2 în România. în ultimele 24 de ore, au fost depistate 9.005 cazuri noi, dar menţinerea la un platou de 8.000 – 9.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi nu este suficientă

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite