Societate

articolul anterior articolul urmator

COVID-party, o modă extrem de periculoasă tot mai răspândită în Vest. Medic: O ruletă rusească cu 5 gloanţe pe un tambur de 6

11
25 Nov 2021 06:02:21
Autor: Daniela Serb
Petrecerile e infectare intenţionată cu SARS-CoV-2 au luat amploare în Occident Foto: Arhivă
Petrecerile e infectare intenţionată cu SARS-CoV-2 au luat amploare în Occident Foto: Arhivă

Petrecerile de infectare cu SARS-CoV-2 sunt o ruletă rusească, atrag atenţia medicii, după ce în Occident a apărut acest nou curent printre antivaccinişti. Practic, pentru a primi Certificatul verde obligatoriu la locul de muncă, aceştia participă la petreceri special organizate pentru a se infecta cu SARS-CoV-2.

Un nou curent ia amploare în Vest: „Corona party” – petreceri unde persoane infectate se întâlnesc cu alte persoane care vor să ia virusul. E un curent pornit în Austria, care a ajuns acum în Italia, dar şi în Canada.

De altfel, un austriac în vârstă de 55 de ani a murit de COVID-19, iar alte trei persoane, printre care şi un copil, au ajuns la spital după ce au participat la o petrecere în nordul Italiei unde au încercat să se infecteze intenţionat cu SARS-CoV-2. Potrivit autorităţilor, oamenii ar fi antivaccinişti şi ar fi încercat această soluţie pentru a obţine certificatul verde cerut de autorităţile italiene tuturor angajaţilor. Se pare că austriacul lucra în Italia şi ar fi avut nevoie de acest document la locul de muncă. În Italia, dovada trecerii prin boală este suficientă pentru a obţine Paşaportul Covid. 

„Am primit mai multe relatări de la medici, dar şi de la pacienţi care au recunoscut că s-au infectat intenţionat pentru a dezvolta anticorpi şi pentru a obţine certificatul verde”, a declarat Patrick Franzoni, coordonatorul unităţii anti-COVID din Bolzano. 

La petreceri, cei infectaţi îi sărută şi îi îmbrăţişează pe cei nevaccinaţi pentru a răspândi virusul, a spus Franzoni, adăugând că persoana infectată ar putea fi acuzată penal pentru răspândirea cu bună ştiinţă a virusului în timpul stării de urgenţă, în care se află Italia din cauza pandemiei. Procurorii italieni au început o anchetă în acest caz. Până acum au aflat că unele dintre petreceri au loc în zone exterioare ale barurilor, care sunt accesibile fără certificat verde. Acolo, o persoană infectată bea dintr-un pahar sau o sticlă de bere şi o transmite pentru a încerca să răspândească virusul. Alte evenimente au loc în case particulare.
 

Diaconu: „Un pistol cu 5 gloanţe pe un tambur de 6“ 

„Încă de a începutul pandemiei s-a tot vehiculat o informaţie greşită referitoare la modelul suedez şi la imunitatea de turmă, ceva de genul ne îmbolnăvim, trecem prin boală şi ce bine că scăpăm. Lucru care este complet greşit din mai multe considerente. În primul rând, şi cel mai important, este că ne putem pune viaţa în pericol, pentru că sunt mai multe persoane decât am crede care se încadrează la capitolul vulnerabili, şi nu doar cei în vârstă sau ce cu boli cronice. În al doilea rând, această protecţie, dacă e fără vaccinare, se va obţine într-o măsură destul de mică. Şi atunci, nu vom ajunge fără pierderi mari de vieţi omeneşti la acea protecţie la nivelul populaţiei”, atrage atenţia dr. Adrian Marinescu, medic primar de boli infecţioase la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof.dr. Matei Balş” din Bucureşti.  
 
La rândul său, dr. Gabriel Diaconu, medic primar psihiatru, consideră că este o soluţie amorală aceea de a lăsa natura să-şi urmeze cursul într-o astfel de situaţie. 

„Adică să laşi îngerul să treacă prin cetate. Aşa cum a spus şi ministrul german al Sănătăţii, la sfârşitul iernii germanii vor fi fie vaccinaţi, fie vindecaţi, fie morţi. Asta înseamnă sub o formă sau alta să laşi natura să-şi urmeze cursul. Să te uiţi practic la cum îşi face loc virusul în viaţa unei comunităţi, cum unii dobândesc imunitate, iar alţii mor. Să joci genul acesta de ruletă rusească şi care nu are doar un glonţ pe tambur, ci 5 gloanţe pe un tambur de 6, este o chestiune ineptă care dovedeşte că în psihologia oamenilor funcţionează uneori o iraţionalitate care este descurajantă”, consideră medicul psihiatru. 
 
Cu atât mai mult cu cât, mai spune acesta, oamenii sunt foarte vulnerabili la informaţii ştiinţifice trunchiate aflate încă în studiu. 

„De exemplu: marota de propagandă că imunitatea dobândită este mai robustă decât cea post-vaccinală. La fel de bine cum trecerea prin boală nu înseamnă doar imunitate, înseamnă şi sechele. Şi pentru mulţi oameni, sechelele sunt mai mult decât împovărătoare”, atrage atenţia specialistul. Pentru că ele înseamnă diagnostice de boli noi cardiovasculare, diabet, boli de coagulare a sângelui: „Prin urmare, care este preţul imunităţii naturale? Este o altă întrebare pe care am pus-o. Până la urmă, trebuie să decidem dacă medicina este provincia medicilor sau dacă a devenit cumva o provincie a reţelelor sociale. Pentru că dacă am ajuns să fim trataţi de reţelele sociale, de mâine renunţ la pacienţi şi îi trimit să se logheze pe un grup oarecare”, a conchis medicul. 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Nastase T Ovidiu
25.11.2021, 08:02:09

Diaconu tu ca medic ....psihiatru cum interpretezi asta? Deci oamenilor le este mai frica de ''vaccin'' (ser mizerabil in testare) decat de virus!

-15 (25 voturi)
= aceeaşi mizerie
25.11.2021, 08:17:08

N T O... Bună observaţie... Legat de articol... Mai tăiaţi din chestia, în mod subliminal/mizerabil introdusă în text cum că : "... Certificatul verde obligatoriu la locul de muncă..."... Nicăieri (cu excepţia Italiei) "în Vest" nu-i obligatoriu acest document al Însemnatului... Ziceau ieri pe la televiziuni, că şi în Germania ar fi obligatorie această mizerie, la job, dar nu e adevărat, fiindcă se poate merge la job şi cu test, făcut zilnic, e adevărat, dar gratuit...

-16 (22 voturi)
L--- Lara
25.11.2021, 09:31:25

Ca de obicei, voi doi (mizerie si nastase) nu faceti decat sa scrieti prostii. In tarile vestic europene ( poate si in altele) in locurile in care se cere certificatul verde, salariatii sunt obligati sa aiba si ei acest certificat. Pe intelesul vostru, daca te urci intr-un avion sau tren, personalul are si el certificat verde. Daca te duci la un muzeu ( nu este cazul vostru, stiu) toti cei care lucreaa acolo au certificat verde. La fel in restaurante, baruri, discoteci, sali de sport, cluburi sali unde se organizeaza conferinte etc, in toate acestea salariatii au nevoie de certificat verde si nu ieri, ci de cateva luni. Cat despre testete gratuite, nu ai decat sa ti le platesti tu si sa platesti si pe cei care le fac, pentru ca un test covid trebuie facut de personalul medical ca sa aiba valoare, altfel smecherii vor proceda ca la vaccinarea la chiuveta. Se plange lumea, chipurile, de cat costa vaccinurile, dar nu se plange de cot costa testele covid! ce logica de babuini.

+17 (25 voturi)
AltGr PrtScr
25.11.2021, 10:03:54

Lara, tu vezi ce afirmi ca să nu pari un trol plătit cu 50 de bani pe postare. Tot ce susții de când ești pe forumul ăsta este contrazis în timp de realitate. Adică tot ce pare conspiraționist devine adevăr pur iar tu și ceilalți troli găsiți căi tot mai înguste să vă strecurați.

-19 (21 voturi)
Paun Al
25.11.2021, 09:58:37

Ca sa parafrazez un citat din Biblie.. Sa nu ispitesti covidul.. Lui nu-i pasa de infantilisme din astea. Ajunge in organism, il ataca, se inmulteste.. Daca organismul face fata, bine, daca nu nu.. Are si covidul o ”placere” . Ii place sa fie raspandit la cat mai multi..:))

+18 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările