articolul anterior articolul urmator

Cozonaci, balegă de cal şi var. Alb cât o zi de Paşti! Sau despre iertare...

21
2 Apr 2018 09:58:39
Gelu Duminica

21 Comentarii

Petre67
2.04.2018, 10:31:20

In slujba catolica "cerutul iertarii" are un rol important. Nu stiam ca exista si la ortodoxi ... Momentele astea din viata noastra ne fac mai umani, mai manipulabili. Lipsurile copilariei dv sper sa nu se fi reflectat in arhitectura unui palat, altul decat mica casa de la Galati ...

+1 (5 voturi)
Fahrenheit 451
2.04.2018, 11:58:10

Exact, dle, ,,Paştile e despre Regăsire şi Transformare. Regăsirea omului în Dumnezeu, în curăţenia sufletului şi în simplitatea vieţii de familie. În puterea de a ierta şi de a cere iertare.” Atunci când cineva formulează o dorinţă trebuie să se adreseze, mai întâi, sieşi! În multe din articolele d-voastră am citit cum românii sunt cei răi şi niciodată nu scrieţi despre răutatea şi lipsa de civilizaţie a etniei din care faceţi parte, comportament care cauzează reacţia de respingere, normală şi omenească atunci când te confrunţi cu răul, a românilor neaoşi! Întotdeauna am scris doar adevărul în comentariile mele, dar, ca deobicei, adevărul supără! Adevărul e acela că etnia rromă a găsit la români un teren prielnic şi se simt mai bine decât în alte ţări, altfel ar fi părăsit acest teritoriu demult! Da, bine, suferinţa oricărui om mă întristează, dar nu numai rromii au avut de suferit de pe urma războiului, a lipsurilor datorate comunismului etc. Şi românii au suferit de foame, au fost închişi în lagăre, torturaţi, bătuţi şi ucişi, numai că noi nu avem cui ne plânge, d-voastră da, că doar suntem majoritari şi e musai să fim vinovaţi de soarta etniilor, a vecinilor, a extratereştrilor şi a mai ştiu eu cui! Aş putea descrie şi eu diverse situaţii triste în care s-au aflat şi se află românii neaoşi, dar tare mi-e teamă că aş putea stoarce mult mai multe lacrimi decât provoacă poveştile d-voastră! Eu... vă sugerez să fiţi mai bun!

+3 (7 voturi)
GRIGORIU Grieg
2.04.2018, 12:33:35

Banuiesc ca rostul balegii de cal in amestec e sa il faca mai rezistent deoarece contine fibre (nedigerate de producator, adica de cal) de celuloza care impreuna cu pamantul galben si cu nisip formeaza un material compozit asemanator betonului armat sau a rasinei epoxy armata cu fibra de sticla (ma refer doar la concept, nu la proprietatile fizice). De altfel asta este si motivul pentru care se foloseste baliga de cal. Calul, spre deosebire de vaca, nu este un rumegator (ruminant?) si fibrele de celuloza raman in mare parte intacte. Ciudat, mie care am avut un bunic vacar, nu mi se pare mirosul de baliga respingator decat in preajma unei ferme cu sute de vaci. Daca merg pe munte si trec pe linga o vaca pe pasune care si-a facut (evident) nevoile imi pare chiar un miros placut ca de iarba proaspat cosita.

+10 (10 voturi)
Radu Mircea
2.04.2018, 14:33:02

# GRIGORIU Asa este , balega de cal da rezistenta si elasticitate tencuielii . Calul nu are decit un stomac (prapaditu' ) nu patru ca vaca si nu reuseste sa digere si fibra . Partea interesanta ca tencuiala cu balega nu crapa niciodata , spre deosebire de compozitia : nisip , argila , var stins , care trebuie stropita cind e proaspata si e prea cald si prea groasa . Chestii stramosesti care nu se mai invata la nicio facultate de constructii , daca-o mai exista vreuna .

+7 (9 voturi)
Bănăţanu v.2
2.04.2018, 13:42:20

Superb articol, domnule Duminică. V-am criticat de multe ori părerile, dar de data asta jos pălăria. Să mai spună cineva că etnia ți...pardon, romă nu are oameni valoroși. Valoarea nu ține de etnie, ci de educație. La câți „români” își împrăștie putoarea prin sferele puteri, un țigan (de data asta nu ocolesc cuvântul) ca dumneavoastră e parfum. Păcat e doar că parfumul nu poate acoperi mirosul pestilențial degajat de clasa noastră politică...

+8 (10 voturi)