Criminalii de război, mândria Armatei Române la Craiova

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o întrunire a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Filiala „Mihai Viteazul” Dolj, desfăşurată în 26 martie 2016, cu prilejul sărbătoririi a 25 de ani de la înfiinţarea Filialei „Mihai Viteazul” Dolj, primarul Craiovei doamna Lia Olguţa Vasilescu făcea un anunţ propagandistic şi total neavenit.

În ultima vreme, s-a făcut un anunţ referitor la necesitatea reînfiinţării unui Liceu Militar la Craiova. La o întrunire a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Filiala „Mihai Viteazul” Dolj, desfăşurată în 26 martie 2016, cu prilejul sărbătoririi a 25 de ani de la înfiinţarea Filialei „Mihai Viteazul” Dolj, primarul Craiovei doamna Lia Olguţa Vasilescu făcea un anunţ propagandistic şi total neavenit, acela că ea a vorbit cu domnul general Nicolae Ciucă, Şeful Statului Major General, pentru a se reînfiinţa Liceul Militar la Craiova, lăsând să se înţeleagă că se va implica direct.

Nu am înţeles atunci, în data de 26 martie 2016, ce a vrut să spună doamna primar, dar aveam să aflu ulterior. Mai întâi că doamna primar a fost ulterior intrată în atenţia DNA pentru fapte de corupţie, inclusiv pentru acumulare ilegală de capital electoral. Nu ştiu dacă discursul său de atunci s-a aflat în atenţia DNA, dar poate că va ajunge, deoarece doamna primar şi-a depăşit clar atribuţiile.

Liceul s-a înfiinţat sub numele pe care l-a avut până în 1998, de „Tudor Valdimirescu”, în curtea UM 01662, Batalionul Instrucţie Comunicaţii şi Informatică „Fraţii Buzeşti”.

Până aici, deşi doamna primar s-a lăudat că se va implica, nimic deosebit, Armata neţinând seama de aberaţiile unei doamne din Filiaşi, ajunsă primar al Craiovei şi înfiinţând Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” în cadrul unei unităţi militare.

Implicarea doamnei primar şi a PSD s-a văzut în cadrul procesului de recrutare a personalului didactic. Mai exact, în selectarea profesorilor după câteva criterii onorabile. Însă, cum spunea un dictator nemilos al secolului XX, nu contează „cine votează, ci contează cine numără”. Sau am zice noi, contează ce se numără.

În data de 17 iunie 2016, oricine va avea curiozitatea să vadă selecţia şi clasamentul vor avea surprize.

Chiar dacă nu a câştigat competiţia, fostul inspector general al ISJ Dolj domnul profesor de istorie Georgică Bercea Florea să promoveze examenul, deşi cu eforturi supraomeneşti s-a hotărât să rămână. În plus, domnul cu pricina probabil că şi-a trecut în biografia destinată impresionării unui preşedinte general doctor cu două stele faptul că el, Georgică Bercea, a fost cadru didactic şi chiar director adjunct timp de cinci ani la Liceul Tehnologic din Malu Mare, localitate aflată în Zona Metropolitană a Craiovei.  Timp de cinci ani, sub păstorirea domnului Bercea, niciun elev nu a luat Bacalaureatul. Şi totuşi, domnul Georgică Bercea fost evaluat pentru disciplina Istorie cu o notă foarte mare pe baza unor aşa-zise competenţe didactice.

Sunt sigur că doamna profesor (şi cam atât) Lavinia Craioveanu, actualul şef al ISJ Dolj şi primul om de pe lista PSD la Consiliul Judeţean Dolj, care şi-a pus pe contul personal de Facebook o fotografie pe scările ISJ Dolj, să vadă lumea cine este, ştie foarte bine de ce domnul Bercea a fost supraevaluat. Se ştie că s-a oprit de câteva ori interviul de selecţie pentru viitorii profesori detaşaţi ai Colegiului Militar „Tudor Vladmirescu” din Craiova pentru a ajunge stimabilul domn Bercea, precum  şi câştigătoarea competiţiei de la Istorie la interviul cu pricina, deşi fuseseră chemaţi de câteva ori de la poarta unităţii, fiind consemnaţi ca absenţi, de către ofiţerul desemnat cu însoţirea candidaţilor către punctul de examinare.

La Fizică a fost selectat profesorul Zamfirică Petrescu, despre care se auzise prin frumoasa noastră Cetate a Băniei că va fi director la noua unitate de învăţământ. Acesta nu cred că a stat la interviu mai mult de 5 minute din cele 15 alocate.

Vedeţi şi dumneavoastră afinităţile politice ale domnului Petrescu şi faceţi legătura cu doamna profesor (şi cam atât) Lavinia Craioveanu.

Sunt convins de faptul că în PSD sunt foarte mulţi membri valoroşi, cinstiţi, profesionişti, care fie că sunt oameni politici, manageri sau simpli membri, s-au înscris în acest partid deoarece au vederi de stânga. De asemenea, PSD are şi foarte mulţi simpatizanţi cinstiţi. Niciodată nu mi-au plăcut generalizările.

Având în vedere că la concurs erau prezenţi deţinători ai titlului ştiinţific de doctor, era obligatoriu ca examinatorii să aibă acelaşi titlu ştiinţific. Doar preşedintele comisiei, domnul general maior dr. Adrian Tonea, un erou al Armatei Române cu misiuni de luptă în Afganistan, a îndeplinit acest criteriu, acesta având şi gradul didactic de conferenţiar universitar şi titlul de doctor în Ştiinţe Militare.

avizier1

„Doamna cu poza”, adică doamna profesor (şi cam atât) Craioveanu s-a aflat în postura de a examina cum reacţionează profesorii în situaţii neplăcute în ziua în care ziarele titrau că la unele şcoli din ograda domniei sale bântuie TBC-ul. Nu-i bai, au stabilit specialiştii din ISJ Dolj că epidemiologii s-au înşelat şi boala nu este contagioasă. Este la fel ca în cazul Hexipharma.

Doamna profesor Lavinia Craioveanu, chiar ar trebui să aveţi un doctorat în ştiinţe ca să realizaţi că TBC-ul apare din cauza sărăciei, proastei alimentaţii a populaţiei, într-un cuvânt a proastei gestionări a economiei naţionale din ultimii 27 de ani! Trebuie să coborâţi cu picioarele pe pământ! Mă gândeam că aţi studiat Istoria Economiei Naţionale în facultate!

Doamna profesor de economie şi inspector şcolar general judeţean, Lavinia Craioveanu, care vă lăudaţi oricui stă să vă asculte că aţi obţinut nota 10 la examenul pentru şefia ISJ Dolj, elevii nu pot avea concediu medical, aşa cum afirmaţi cu atâta nonşalanţă (minutul 1.37-1.42)! Scutirea medicală este una şi concediul medical este altceva, acesta din urmă se acordă salariaţilor.

Între domnul general maior conf. univ. dr. Tonea şi doamna profesor (şi cam atât) Lavinia Craioveanu, cred că observaţi diferenţa de pregătire şi prestanţă profesională. Cum de a ajuns doamna profesor (şi cam atât) Lavinia Craioveanu să aibă aceeaşi poziţie în comisia de evaluare? O şti doamna Lia Olguta Vasilescu, primarul reales al Craiovei, anchetată pentru fapte grave de corupţie. Este normal acest lucru într-o ţară în care primarii penali depun jurământul că vor respecta Constituţia şi legile ţării în puşcărie. Cum o fi ajuns Armata în mizeria asta, poate domnul ministru Mihnea Motoc să se implice în clarificarea adevărului.

Candidatul evaluat cu punctajul cel mai mic la Educaţie Fizică este colonel în rezervă, absolvent a cinci facultăţi, două mastere, un doctorat în inginerie, el deţinând calitatea de titular la disciplina Educaţie Fizică şi gradul didactic I. Evaluatorul său a fost şefa sa pe linie ierarhică doamna  profesor (şi cam atât) Lavinia Craioveanu, după cum a arătat presa, ea însăşi clientă a DNA pentru un abuz. Mulţumim lui Dumnezeu că PSD nu dă şi doctorate în ţara asta!

Am să insist şi asupra unui aspect. Comandantul UM 01662, colonelul Gheorghe Dincă, probabil că s-a ocupat direct sau printr-un subordonat al domniei sale în promovarea imaginii liceului nou constituit.

avizier2

La avizierul unităţii, situat în afara acesteia, deci pe spaţiul public, a fost plasat un text ce se vrea „Istoricul” Liceului Militar Tudor Vladimirescu din Craiova.

Textul este un plagiat ordinar preluat în cea mai mare parte de pe un site, care nu este citat în acel document şi nici nu este în proprietatea intelectuală a instituţiei nou create:

După 1918, liceul se reîntoarce la matca sa trainică. Instituţia de învăţământ se integra, afirmându-se din ce în ce mai mult. Avea de recuperat timpul pierdut. Astfel, sub comanda colonelului Gheorghe Urziceanu, s-a construit clădirea nouă şi, an de an, zestrea acestei instituţii şcolare proeminente a sporit considerabil. I-au trecut astfel pragul, de-a lungul existenţei sale, regele Carol al II-lea şi primul-ministru Armand Călinescu (1938), ministrul de război Pantazi (1943), mareşalul Ion Antonescu (1943)”.

avizier3

Vă invit să citiţi cu atenţie următorul paragraf:

I-au trecut astfel pragul, de-a lungul existenţei sale, regele Carol al II-lea şi primul-ministru Armand Călinescu (1938), ministrul de război Pantazi (1943), mareşalul Ion Antonescu (1943)”.

Sunt convins că dumneavoastră, dragi cititori, cunoaşteţi că „ministrul de război Pantazi, mareşalul Ion Antonescu (1943)”, lăudaţi de către domnul colonel Dincă sau subordonaţii domniei sale în textul sus-menţionat, sunt condamnaţi pentru crime de război?

Se cuvine să le reînprospătăm memoria.  La 1 iunie 1946, Ion Antonescu a fost executat în urma Sentinţei Tribunalului Poporului din 17 mai 1946 (minutele 13.57-14.23), iar generalului Pantazi i s-a comutat pedeapsa la muncă silnică pe viaţă în ziua când urma să fie executat, murind în detenţie în anul 1958. Probabil că, ocupat cu treburile cotidiene domnul colonel Dincă şi el membru al comisiei de selecţie nu a avut timp sau nu i-a solicitat secretarului comisiei lt. col. Ovidiu Plopan să verifice hârtiile postate în văzul tuturor la avizierul unităţii, la care poate avea acces oricine trece pe strada Vasile Alecsandri din Craiova.

avizier4

Poate că niciunul dintre membrii comisiei nu au sesizat că textul în sine încalcă în mod expres prevederile legii 217/2015, care prevede la Art. 2, al. c:

c) prin persoană vinovată de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război se înţelege orice persoană condamnată definitiv de către o instanţă judecătorească română ori străină sau prin orice hotărâre recunoscută în România, potrivit legii, pentru una sau mai multe infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi persoana din conducerea unei organizaţii al cărei caracter criminal a fost constatat prin hotărârea unei instanţe penale internaţionale”.

Nu cred că şcolile militare din Germania, Italia îşi atrag viitorii cursanţi cu menţiunea că au fost cândva vizitate de Hitler şi Mussolini! Domnule Ministru al Apărării, ca tehnocrat până unde credeţi că se va merge?

Aşadar, PSD nu se dezminte. La Craiova, are un primar anchetat pentru fapte de corupţie. Partidul este condus la nivel naţional de către Liviu Dragnea, condamnat definitiv cu suspendare pentru fraudă electorală. Acum, Armata din Craiova îşi atrage viitori elevi militari într-o manieră discutabilă, prezentând ca modele criminali de război dovediţi.

Notă:

Vreau să precizez că punctele de vedere exprimate mai sus nu au legătură cu postul didactic ocupat, activitatea didactică şi de cercetare efectuate în instituţia în care îmi desfăşor activitatea, nu au legătură cu instituţia în sine şi nici nu reprezintă punctul de vedere al acesteia.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite