Cseke Attila: Dacă nu ajungem la 70% din populaţie vaccinată, vom avea şi valul 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, spune că rata de vaccinare ar trebui să depăşească 70% în România, pentru a evita apariţia unor noi valuri ale pandemiei. El a subliniat că toţi vor fi uminizaţi, unii prin vaccinare, alţii prin trecerea prin boală, cu riscuri mai mari.

„Ideea e că noi aici nu putem să ne oprim la 40% sau la 50%. Asta trebuie să înţelegem cu toţii. Chiar dacă valul acesta 4 la un moment dat va trece - şi întrebarea este cum va trece – noi, dacă ne oprim la un moment dat, sau când o să fim pe panta descendentă şi o să creadă iarăşi o parte a societăţii că am scăpat deja, că suntem spre scăpare şi oricum nu se întâmplă şi vine Crăciunul şi sărbătorile de iarnă şi atunci nu va mai fi nicio problemă... dacă nu continuăm şi nu mergem până la 70%, peste 70%, vom avea şi valul 5, s-ar putea să avem şi alt val”, a spus Cseke la Digi24.

Acesta a zis că toţi vom ajunge să fim imunizaţi, unii prin vaccinare şi alţii prin trecerea prin boală.

„Întrebarea e cum vrem să ne imunizăm? Calea mai uşoară şi de protecţie prin care ne apărăm pe noi înşine şi pe cei de lângă noi, sau vrem să trecem prin boală cu toate riscurile, unele dintre ele fatale?”, a continuat ministrul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite