CTP, critici dure la adresa profesorilor: Cum pot spune că nu se vaccinează, ştiind că îşi pot infecta elevii?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră că profesorul trebuie să gândească raţional în relaţia cu elevii şi să se vaccineze, pentru a nu-i infecta la redeschiderea şcolilor, scrie Digi24.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat, vineri seară, la Digi24, că profesorul trebuie să gândească raţional în relaţia cu elevii şi pentru a nu-i infecta la redeschiderea şcolilor, acesta ar trebui să se vaccineze.

“La şcoală se face ştiinţă, nu se face poezie, pictură şi nici muzică. Profesorul de muzică nu este Mozart, este un om de ştiinţă”, a argumentat Cristian Tudor Popescu.

„Noi ne confruntăm, din păcate, în clipa de faţă, cu propoziţii formal nedecidabile, nu cu adevăruri sau neadevăruri raţionalizate – cu acelea poţi să intri în contact, poţi să le argumentezi, să le contraargumentezi, să le legi, să ai o dispută.

Ce dispută să am eu, în clipa de faţă, cu un profesor care nu se vaccinează? Un profesor, nu vorbesc de un cetăţean obişnuit, căci un profesor este o persoană ţinută a avea o pregătire ştiinţifică.

La şcoală se face ştiinţă, nu se face poezie, pictură şi nici muzică. Profesorul de muzică nu este Mozart, este un om de ştiinţă.

Peste 50% dintre profesori nu vor să se vaccineze. Un profesor este o persoană ţinută a gândi raţional la şcoală, în relaţia cu elevii. Acasă, treaba lui, n-are decât să facă ce vrea.

Cum se poate ca un astfel de profesor să spună că nu se vaccinează, ştiind foarte bine că intră în contact cu elevii, că îi poate infecta şi la rândul lui poate fi infectat de aceştia într-o sală de clasă, mai ales că acum se vor redeschide şcolile.

Ca să vii în sprijinul acestei măsuri necesare acum, tu ca profesor, persoană înzestrată cu raţiune, trebuie să te vaccinezi. Ajuţi foarte mult această măsură.

Cum poţi tu să justifici că nu te vaccinezi? Ca profesor de orice, trebuie să vezi raţional ce e cu vaccinul”, a spus Cristian Tudor Popescu, în cadrul emisiunii “Cap Limpede”.

Ministerul Educaţiei a anunţat că 167.977 de angajaţi din învăţământ şi-au declarat, în prima etapă de consultare, disponibilitatea de vaccinare anti-Covid.

La nivelul învăţământului preuniversitar, 45,06% dintre angajaţi sunt de acord să se vaccineze, raportat la totalul de 292.872 de angajaţi din preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au răspuns).

În sistemul de învăţământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64 % (raportat la totalul de 51.094 titulari angajaţi în sistemul de învăţământ universitar + 9.295 cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au răspuns).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite