Societate

articolul anterior articolul urmator

CTP, despre amenzile din ultimele zile:  „Consumă-ţi pixul de pomană! Că vine prietena mea doamna Weber şi mă rezolvă!”

15
10 Jul 2020 23:12:01
Autor: M.T.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu atrage atenţia asupra faptului că numărul mare de amenzi acordate în timpul stării de alertă şi, cu precădere, în ultimele săptămâni nu au niciun efect în rândul populaţiei. Jurnalistul susţine că de vină pentru această situaţie este Avocatul Poporului care a reuşit, prin intermediul Curţii Constituţionale să anuleze sancţiunile din pandemie.

Cristian Tudor Popoescu consideră că autorităţile sunt ezitante în ultima perioadă, iar numărul mare de cazuri ar putea fi rezultatul relaxării nu doar populaţiei, ci şi autorităţilor.
 
„A fost un moment de ezitare, după renunţarea la starea de urgenţă şi intrarea în stare de alertă, ştim foarte bine în ce condiţii, cu câte ezitări, aiureli... A fost un moment în care poliţiştii, autorităţile au ezitat, dar acum văd că au revenit.”
 
Gazetarul a adus în discuţie şi amenzile acordate operatorilor economici care încalcă măsurile de combatere a răspândirii coronavirusului, considerând că acestea sunt doar o risipă de hârtie, în contextul în care popuaţia a văzut cum Curtea Constituţională, la propunerea Avocatului Poporului, a anulat toate sancţiunile date în perioada stării de urgenţă. 
 
„Văd că se dau foarte multe amenzi. Am înţeles că s-au dat în ultimele 24 de ore o mie şi ceva de amenzi. Întrebarea este ce efect au aceste amenzi? Care amenzi? Că amenzile din starea de urgenţă au fost anulate toate de Curtea Constituţională şi de Avocatul Poporului. Au fost anulate!
 
Şi atunci, ce amenzi se dau acum? Probabil că oamenii spun – când poliţistul scrie amenda – „Scrie, bă, acolo, consumă-ţi pixul de pomană, că oricum n-o să-ţi plătesc!”. „Că vine prietena mea doamna Weber şi mă rezolvă!”.
 
A şi rezolvat împreună cu Curtea Constituţională. Deci nu ştiu ce efect mai au şi ce realitate mai au aceste amenzi, alta decât un consum de hârtie şi de copie făcută cu indigoul...”, a susţinut CTP. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Azzumbo Jo
10.07.2020, 23:23:46

Sa avem rabdare pana cand karma isi va face treaba si-i vom vedea pe Renate si pe Dorneanu in rezerve invecinate, cu masca de oxigen pe mecle! Renate Weber intubata va fi o imagine horror, ce-i drept, dar si-o merita din plin!

+5 (13 voturi)
moftronix2
11.07.2020, 01:37:18

Azumbo......Avocatul poporului a rezolvat ce dorea poporul....care constă din milioane și din care mii au fost amendați...abuziv, zic ei....Și pe ei trebuie să i apere cineva...ai curaj sa te confrunți fata in fata cu vreo 5 amendați aiurea?..Sigur nu ai curaj...Lasă bre, că nu sta Bugetul lui PNL în amenzile date amărâților...

-7 (13 voturi)
leuldinpanjshir99
10.07.2020, 23:24:51

Chiar e interesat de aflat cat timp ii va lua babei Renate sa atace si amenzile din starea de alerta. Si cu cata celeritate le vor anula Dorneanu si ailalti slugoi psd-oi din CCR ...

+6 (12 voturi)
m wakki
10.07.2020, 23:45:44

avem dușmani în interior, la vârful statului hoașca rusofilă weber și CCR al PSD lucrează de zor au ordine de la mascva și le urmează

+6 (12 voturi)
Cneazul
11.07.2020, 01:39:28

Pai si ce vreti sa fi facut Weber ? Sa inchida ochii la acte in afara Constitutiei ? Cred ca nici o situatie nu ar trebui sa faca posibil acest lucru. Exista un cadru |Constitutional pe care Guvernul cu girul Presedintelui l-a sarit. Voit sau nu, fiecare cum crede. Daca nu voit atunci din prostie, iar daca e voit, din marsavie.

-3 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (15)