CTP, despre amenzile din ultimele zile:  „Consumă-ţi pixul de pomană! Că vine prietena mea doamna Weber şi mă rezolvă!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Gazetarul Cristian Tudor Popescu atrage atenţia asupra faptului că numărul mare de amenzi acordate în timpul stării de alertă şi, cu precădere, în ultimele săptămâni nu au niciun efect în rândul populaţiei. Jurnalistul susţine că de vină pentru această situaţie este Avocatul Poporului care a reuşit, prin intermediul Curţii Constituţionale să anuleze sancţiunile din pandemie.

Cristian Tudor Popoescu consideră că autorităţile sunt ezitante în ultima perioadă, iar numărul mare de cazuri ar putea fi rezultatul relaxării nu doar populaţiei, ci şi autorităţilor.

„A fost un moment de ezitare, după renunţarea la starea de urgenţă şi intrarea în stare de alertă, ştim foarte bine în ce condiţii, cu câte ezitări, aiureli... A fost un moment în care poliţiştii, autorităţile au ezitat, dar acum văd că au revenit.”

Gazetarul a adus în discuţie şi amenzile acordate operatorilor economici care încalcă măsurile de combatere a răspândirii coronavirusului, considerând că acestea sunt doar o risipă de hârtie, în contextul în care popuaţia a văzut cum Curtea Constituţională, la propunerea Avocatului Poporului, a anulat toate sancţiunile date în perioada stării de urgenţă. 

„Văd că se dau foarte multe amenzi. Am înţeles că s-au dat în ultimele 24 de ore o mie şi ceva de amenzi. Întrebarea este ce efect au aceste amenzi? Care amenzi? Că amenzile din starea de urgenţă au fost anulate toate de Curtea Constituţională şi de Avocatul Poporului. Au fost anulate!

Şi atunci, ce amenzi se dau acum? Probabil că oamenii spun – când poliţistul scrie amenda – „Scrie, bă, acolo, consumă-ţi pixul de pomană, că oricum n-o să-ţi plătesc!”. „Că vine prietena mea doamna Weber şi mă rezolvă!”.

A şi rezolvat împreună cu Curtea Constituţională. Deci nu ştiu ce efect mai au şi ce realitate mai au aceste amenzi, alta decât un consum de hârtie şi de copie făcută cu indigoul...”, a susţinut CTP. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite