Societate

articolul anterior articolul urmator

CTP, despre certificatul COVID la biserică: Oamenii pleacă de acolo cu iluzia că Dumnezeu le dă sănătate, va ieftini mâncarea, curentul

29
4 Dec 2021 02:41:17
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Cristian Tudor Popescu a comentat, vineri seara, la Digi24, cererea Patriarhiei către autorităţi de a nu introduce certificatul COVID pentru clerici şi credincioşi.

„Sunt de acord, mi se pare corectă această prevedere, ca să nu se ceară certificat verde la biserică. E corect. De ce? Pentru că, într-adevăr, aşa cum spune comunicatul Patriarhiei, oamenii care se duc la biserică au nevoie acolo, în spaţiul acela, întâlnindu-se mai mulţi, şi ascultând slujba, oamenii aceia se împacă cu sine, îşi găsesc liniştea, luptă cu depresia, luptă cu nenorocirile, cu răul din viaţa lor, mai eficient decât aş putea s-o fac eu, încercând să le explic ceva. Eu, care nu sunt credincios,” arăta la Digi24, cunoscutul om de presă Cristian Tudor Popescu.


Cristian Tudor Popescu mai explica şi faptul că având în vedere că în momentul ăsta, în care în România sunt atâţia oameni care mai degrabă cred în biserică decât în gândirea ştiinţifică, raţională, este o hotărâre judicioasă să le permiţi lucrul acesta, aşa cum se permite accesul în magazinele alimentare şi în spitale. „Mi se pare corect. Când o să se mai schimbe situaţia din ţara asta, poate mai discutăm. Deocamdată, asta e,” arăta cunoscutul jurnalist...


„Eu înţeleg asta, pentru că sunt oameni, de pildă sunt pensionari, bătrâni, bolnavi care sunt acum asaltaţi de preţuri, preţurile la energie, preţuri la mâncare, de moarte, de boală, de tot răul ăsta...


Ei pleacă de acolo cu o iluzie care îi ajută să trăiască mai departe. Se uită la hainele alea ale preotului, aud vocile cântând, văd cărţile alea groase, interiorul bisericii... Se creează o atmosferă şi reuşesc să plece cu această iluzie, că Dumnezeu o să le dea sănătate, o să ieftinească mâncarea, medicamentele şi curentul. Se duc cu această credinţă. E o modalitate de a rezolva lucrurile în plan social. Este o hotărâre judicioasă să le permiţi lucrul acesta, aşa cum se permite accesul în magazinele alimentare şi în spitale”.


Pentru mai multe detalii despre certificatul verde în biserici, citeşte şi Certificatul verde nu va fi obligatoriu la slujbele religioase. Rafila: Rolul educativ al Bisericii în respectarea regulilor generale este extrem de important.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

= aceeaşi mizerie
4.12.2021, 08:40:19

Merită citit orice articol de-al CTP-ului, cu excepţia celor în care subiectul are vreo legătură cu zburdalnicul virus, cum e acest articol... Cum scrie ceva legat de subiectul "grozăviei" pe care o parcurgem, un văl de ceaţă se aşează, datorită ipohondriei de care suferă, pe judecata CTP-ului, şi dintr-o dată îşi pierde logica, simţul realităţii, şi devine penibil prin ceea ce scrie, şi contrazice lucruri spuse anterior tot de el (dovada fiind tocmai susţinerea unor lucruri pe care le combătea acum ceva vreme)... Sau... Să fie vorba de ironie fină, greu detectabilă, în acest articol?...

-20 (28 voturi)
Ludwig
4.12.2021, 08:47:58

CTP deranjeaza pentru ca este un ziarist incomod si spune pe nume lcrurilor. Unde e multa religie e si multa saracie si prostie. Ne ducem la biserica ca pretul mondial al gazului a crescut...Oameni bolnavi psihic!

+12 (30 voturi)
Utilizator Adevărul
4.12.2021, 08:54:47

Comentariu considerat abuziv.

Ionel Marcu
4.12.2021, 09:01:16

Ludwig, exagerezi, la biserică merg tot cei care mergeau și înainte de scumpiri, nu cred că de la debutul acestei crize energetice a crescut numărul de credincioși în biserici și nici de la apariția virusului Covid 19!

+16 (24 voturi)
Petre82
4.12.2021, 09:07:35

Constituția României Art. 29 – Libertatea conştiinţei (1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale. (2) Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.

+1 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările