Societate

articolul anterior articolul urmator

CTP, despre disputele Cîmpeanu-Voiculescu: „De trei luni de zile eu nu înţeleg atitudinea ministerului şi ministrului Sănătăţii”

5
6 Mar 2021 03:17:43
Autor: George-Andrei Cristescu
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură video Digi24
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură video Digi24

Cristian Tudor Popescu a comentat decizia CNSU de a permite elevilor din ani terminali să meargă fizic la şcoală până când rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 din localitate atinge 6 la sută, considerând că este o măsură bună. Gazetarul spune că nu înţelege „atitudinea ministerului şi ministrului sănătăţii” în această problemă.

„Acesta este un fapt. Domnul Cîmpeanu s-a opus blocării, iarăşi, a accesului fizic la şcoală al elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a argumentând, foarte corect, că asta duce la nişte daune ireparabile. Aproape că am putea compara daunele aduse unor vieţi omeneşti de ceea ce se întâmplă cu aceşti elevi cu suferinţele celor aflaţi la ATI, pentru că pe termen lung, vieţile acestor elevi sunt afectate grav, au deja un an de zile în spate de lipsă a şcolii. Şi acum, şi examenele să le fie făcute praf?! Că online-ul ne-am lămurit demult ce înseamnă!”, a spus gazetarul, la Digi24.
 
„E o hotărâre raţională şi binevenită, fără niciun fel de discuţie. Încă o dată, nu înţeleg atitudinea Ministerului Sănătăţii. De trei luni de zile eu nu înţeleg atitudinea ministerului şi ministrului Sănătăţii. Nu înţeleg! Înainte de asta, de a interzice elevilor să se ducă la şcoală, aveam disputa cu orele de sport, care a fost până acum tranşată - sinistru cuvânt! - în favoarea Ministerului Sănătăţii, adică să poarte elevii mască la orele de sport, în sală. Nu se poate aşa ceva! Eu sunt vechi sportiv şi sunt şi actual. Am jucat tenis cu masca pe faţă. Este groaznic! Este foarte greu, mai ales când se umezeşte din cauza transpiraţiei, se udă masca şi respiraţia devine dificilă, fragmentară. Eu am o anume condiţie fizică, dar un elev de 10-11-12-14 ani, care e o structură mult mai firavă, este pus să facă aşa ceva?
 
„Păi, ia să ne gândim puţin: aţi văzut, de pildă, handbalişti, în sală, la meci sau la antrenament purtând mască? Aţi văzut la baschet, la volei? Se desfăşoară competiţii, i-aţi văzut la antrenament sau în sală purtând mască? I-aţi văzut la tenis jucând tenis cu mască? Nu! Pentru că nu se poate aşa ceva şi ştiu foarte bine toţi responsabilii în domeniul sportiv. De ce trebuie bieţii copii?”, a continuat gazetarul.
 
El a spus că există şi o soluţie pentru rezolvarea acestei situaţii. „Dacă este prea frig acum, mai aşteptăm două săptămâni, după care ies elevii afară, fără mască, şi fac sport cu distanţare fizică. Asta e soluţia de bun-simţ, nu să-i chinui pe copii în săli, aşa cum pretinde Ministerul Sănătăţii!”, a mai spus CTP.
 
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, vineri, că elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a pot merge la cursuri faţă în faţă, chiar dacă localitatea se află în scenariul roşu. Aceştia vor rămâne acasă doar în zonele unde incidenţa cumulată la 14 zile  depăşeşte 6 la mia de locuitori.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

nichifor popescu
6.03.2021, 09:00:07

Ba intelegi foarte bine,ca te duce capul la atat! Dar postul Digi e PNL-ist si are ca obiectiv stricarea imaginii USR+.Tot pe acel post TV era un cercetator in vara trecuta care alerga cu mai multe masti si cu aparatul care arata concentratia de oxigen in timp real.Si tipul arata ca mastile nu-l deranjau si nu-i scadeau oxigenul din sange deloc.Si in alte tari se poarta masca sau se pastreaza distanta cum zice Voiculescu la orele de sport in aer liber.Manipularea e groasa la Digi..

-3 (3 voturi)
aceeaşi mizerie
6.03.2021, 09:37:18

n p... Las-o jos, că măcăne... De obicei CTP-ul scrie articole argumentate. Doar în articole în care e vorba de zburdalnicul virus se observă o oarecare umbrire a judecăţii acestuia, fiind poate o persoană uşor ipohondră, dar în cazul subiectului din articol, acesta are dreptate : nu se poate face efort intens cu masca pe faţă, clar... Tu, prietene, îţi mişti vreodată fundul din scaunul de unde îţi tastezi părerile?... Ai făcut vreodată efort intens (sport, muncă) cu masca pe figură? Ţi se pare că e tot una?...

+2 (2 voturi)
Ion Ionescu
6.03.2021, 10:09:46

ISRAEL FINKELSTEIN și NEIL ASHER SILBERMAN (savanti evrei) au stabilit că biblia evreilor (Tora) este falsă. „Biblia dezgropată" este o carte de Israel Finkelstein și Neil Asher Silberman (ambii savanti israelieni cu renume mondial) care prezintă noul consens al istoricilor și arheologilor asupra validității istorice a Bibliei ebraice. Pe baza unor studii arheologice ample și a probelor descoperite, cei doi savanti au concluzionat, că biblia ebraica este falsă, faptele descrise în Tora nu au susținere științifică, iar personajele principale Noe, Moise, Avram etc sunt fictive. Teoriile pe care Finkelstein și Silberman le prezintă în cartea lor relevă că: -Israelienii nu au fost niciodată în Egipt, nu au rătăcit prin deșert, NU au cucerit țara [Canaan] într-o campanie militară și NU au lăsat-o moștenire celor douăsprezece triburi ale lui Israel. Prin urmare Exodul NU a existat. -Regatul unit al lui David și Solomon, descris fals în Biblie ca fiind putere regională, era cel mult un mic regat tribal. -Ierusalimul, in realitate, a fost un mic oraș de văcari, fără importanăa economică, cultural sau militară și nu capitală glorioasă a unui imperiu." Cercetătorul biblic american Jonathan Kirsch a subliniat ca datorita cartii „Biblia dezgropata” Tora (biblia evreilor) a devenit „...un artefact de studiat și de evaluat mai degrabă decât o lucrare inspirată divin care ar trebui îmbrățișată drept credință adevărată”. Link Wikipedia ro.wikipedia.org/wiki/Biblia_dezgropată

Tăunu
6.03.2021, 10:46:17

nebunu trage cu tunu noaptea la unu !

Lica Mosu
6.03.2021, 12:24:26

@ nea... p... Ă ! Du-te-n pe...ne...lul tău de ignorat ! PS Acest individ este un exemplu elocvent de ,,analfabet funcțional ””! PPS Deșteptul pricepe singur, prostul- când i se explică, tâmpiții - niciodată !!

Modifică Setările