Societate

articolul anterior articolul urmator

CTP, despre românii de pe litoral care nu vor să respecte măsurile de protecţie: „Trebuie să fii şi tâmpit, şi ticălos şi - în ultimă instanţă - criminal!“

100
31 Jul 2020 20:46:28
Autor: Ionuţ Mureşan
Cristian Tudor Popescu i-a numit „pitecantropi” pe cei care nu vor să poarte mască de protecţie. Imagine: Adevărul
Cristian Tudor Popescu i-a numit „pitecantropi” pe cei care nu vor să poarte mască de protecţie. Imagine: Adevărul

Cristian Tudor Popescu e de părere că nu politicienii, ci oamenii sunt principalii vinovaţi pentru răspândirea noului coronavirus, mai ales după instituirea măsurilor de „relaxare”, după 15 mai. Jurnalistul i-a numit „pitecantropi” şi „hominizi” pe cei care nu vor să poarte mască sau răspund în batjocură atunci când sunt întrebaţi de ce nu respectă măsurile de protecţie.

„Această situaţie este din pricina oamenilor. Este din pricina inşilor cu un discernământ foarte redus, cărora nu le pasă de ceilalţi şi care nici nu au instinct de conservare, a propriei persoane în ultimă instanţă. Cauza principal sunt acei pitecantropi care s-au năpustit unii peste alţii, claie peste grămadă pe litoral, după cum am văzut în acele poze sinistre: cei care au răspuns că se tratează cu bere, fiind întrebaţi de reporter de ce nu respectă regulile, cei care spun că nu vor purta masă niciodată”, a spus jurnalistul, la Digi24. 
 
Întrebat dacă slaba comunicare a erodat încrederea oamenilor în autorităţi, jurnalistul a răspuns:
 
„Eu nu sunt politician (…) şi nu sunt alegeri acum, pentru mine, prin urmare eu nu trebuie să mângâi publicul pe cap. Astea sunt nişte justificări de doi bani. Lipsă de comunicare! Ce să li se mai explice şi cum să li se mai explice? Trebuie să fii şi tâmpit şi ticălos şi – în ultimă instanţă – criminal să te comporţi în felul ăsta . Nu e destul de clar ce ai de făcut? Ştii foarte bine ce trebuie să facei. E adevărat, politicienii sunt cei care au dus la posibilitatea ca nişte inşi să se externeze, deşi fuseseră internaţi pentru coronavirus. Şi au putut să se externeze peste decizia medicilor pentru aşa le-a permis Curtea Constituţională şi aşa le-au permis nişte politicieni. Dar inşii ăştia nu puteau să aibă o brumă de conştiinţă? Nu puteau să fie altceva decât nişte hominizi în spaţiul carpato-danubian? Puteau. E nevoie de guvern să îţi spună să respecţi regulile astea? Dacă guvernul e dictatorial, vrea să introducă dictatura – cum spune Opoziţia – cerându-ţi să porţi mască şi să respecţi distanţa fizică, atunci n-am putea să apelăm la dictatura bunului-simţ? Nu, nu cred că politicienii sunt principalii vinovaţi. Principalii vinovaţi sunt aceşti inşi”, a spus Cristian Tudor Popescu.
 
Întrebat care ar fi soluţia în cazurile la care a făcut referire, Cristian Tudor Popescu a vorbit despre „progresul omului”. 
 
„Singurul tratament pentru asta este progresul în om. Nu progresul în materie de comunicare, în materie de information technology, în materie de medicină. Este vorba despre progresul fiinţei umane, aici, pe teritoriul acestei ţări, că nu pot să mă exprim în legătură cu altele, că nu le cunosc suficient de bine”, a mai spus jurnalistul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Utilizator Adevărul
31.07.2020, 20:56:37

Comentariu considerat abuziv.

Ludwig
31.07.2020, 21:01:06

Vadim il numea muschiul vorbitor... Sa ne spuna ctp si de problemele lui cu alcoolul cand inainte de 89 a adormit pe sina de cale ferata din spatele casei scanteii, lucru chiar de el povestit. Asa ca lasa romanii ce-i faci tampiti ca cine zice ala e...

-18 (36 voturi)
Klaus Ciochannis
31.07.2020, 20:59:05

50 de milioane de euro pentru presă, nici un ban, nici un fel de sprijin pentru institutele de cercetare a vaccinurilor din România

-1 (27 voturi)
Klaus Ciochannis
31.07.2020, 20:59:44

Știm toți că atunci când avem vreun virus (inclusiv gripal) facem febră. De ce? E o reactie defensivă. Virusurile nu suportă căldura, iar organismul tinde să-l "prăjească". De aceea o febră de 39-40 grade are, de obicei, efect. Nu omoară virusul neaparat, dar îl scoate din funcțiune, cum s-ar zice. Covidul, au arătat niste teste făcute in Hong Kong, e cel mai "happy" la 3 grade C. La 37 o duce prost. Foarte prost. Practic, devine inactiv în 2 zile (nici pomeneală de viralizare). La 70 grade C moare după max 5 minute. Well, intr-o mare parte din țară e caniculă. De zile bune. Peste 35 de grade in fiecare zi. Azi au fost 38. Iar asta e temperatura luată la umbră, la 2 m deasupra solului. Pe asfalt, în soare, la nivelul nasului sunt peste 50 de grade o spun meteorologii. Știți, când inspirați dogoarea ceea. În contextul asta ne spun arafații, orbanii și iohanișii, flancați de caramitrii și de mândruți, că virusul o arde în forță. Well, de fapt el doar arde. Arde nasol, pt că deja 37 de grade îi ia vigoarea și-l scoate din priză. Dar nu contează, noi aflăm că-n Bucureștii aflați în caniculă, cu 50 grade la nivelul nasului, e focar. Așa vor "specialiștii". Care vor noi restricții.

-13 (31 voturi)
Vasile Marcus
31.07.2020, 21:07:21

Pai si normal ca oamenii sint vinovati de raspindirea SARS-cov-2... Ca sint vii. Daca nu ar fi vii, virusul nu s-ar mai raspindi. Cu masca sau fara, toti il luam...In final, scapa cine poate..nimeni nu scapa fara sa-l ia...cine e pregatit imunitar, merge mai departe. Ai imunitate, scapi..Nu ai...intri in politica... No ?

-10 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările