Societate

articolul anterior articolul urmator

CTP, despre scandalul termoscanării de la Kaufland: O scenetă nereuşită. Cine se duce la magazin înarmat cu articole de lege şi Constituţie?

44
21 May 2020 22:03:07
Autor: George-Andrei Cristescu
CTP FOTO Captură
CTP FOTO Captură

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 scandalul legat de incidentul termoscanării de la Kaufland, afirmând că totul a fost o „scenetă” şi că cei doi au dorit să „provoace o încăierere de proporţii cu forţele de lege”. Totodată, gazetarul atrage atenţia că cei doi nu purtau măşti, că erau pregătiţi cu articole de lege şi citate din Constituţie la o vizită la cumpărături şi că locul medicilor e în spitale, nu în magazine.

„Doamna în cauză strigă de la bun început. Nu vorbeşte pe un ton normal. Strigă. Doreşte să fie auzită. De toată lumea. E evidentă pregătirea scenei. Apoi a venit doamna foarte bine instruită pentru a face nişte cumpărături. Pentru asta a venit înarmată cu articole de lege, citate din Constituţie, convenţia de la Geneva. Că aşa te duci la cumpărături”, a declarat Cristian Tudor Popescu joi seară într-o intervenţie la Digi24.
 
Acesta a mai atras atenţia că cele două personaje nu purtau măşti şi că ar fi comis o ilegalitate dacă ar fi intrat în spaţiul comercial.
 
„Atât ea cât şi soţul nu purtau măşti. Aici nu era vorba de spaţiu public, era vorba de intrarea într-un spaţiu închis. Nu aveau mască nici unul nici celălalt, nici măcar coborâte sub bărbie. Cum ar fi intrat în magazine fără mască? Asta era o altă ilegalitate pe care se pregăteau să o comită. În mod clar a fost stârnirea oamenilor aflaţi la intrarea din supermarket şi din jur. Tot ce au făcut cei doi a urmărit o solidarizare a oamenilor, cum spun ei, şi să provoace o încăierare de proporţii cu forţele de lege. Nu au reuşit”, a adăugat CTP.
 
Gezatarul a mai adăugat că termenii folosiţi de scandalagii erau specializaţi şi că mai apoi s-au corectat pentru a fi înţeleşi de trecători.
 
„Aţi văzut şi termenii folosiţi. Câţi cetăţeni simpli folosesc termenul ăsta? «Termoscanare?» Oamenii spun simplu să îţi ia temperatura. Doamna a luat seama şi s-a corectat. Din punctul meu de vedere e foarte limpede. Să mai spun ceva şi despre acest procedeu. Păi domnul şi doamna dacă se duceau la aeroport ce făceau când li se cerea să treacă prin poartă? Poartă prin care circulă raze X. Nu toate scanerele corporale sunt cu raze X. Deci ce făcea? Tot aşa ţipau că nu li se respectă drepturile? (...) De ce luarea temperaturii este un act intim? Adică să pui câte un medic la intrarea fiecărui supermarket. La intrarea fiecărei instituţii, să pui câte un medic ca să ce? Să mişte acel aparat, să-l pună la frunte. Păi mai rămâne vreunul care se ocupă de cei care suferă dacă-I punem pe toţi la poartă la supermarket? Spune distinsa, bine antrenată, că e un act medical intim. Păi eu nu am văzut să i se introducă un termometru in gură sau în cealaltă parte a tubului digestiv. Nu am văzut asta. E într-adevăr un act de provocare. S-a urmărit ralierea oamenilor, crearea unui incident de proporţii de către aceste persoane. Nu au reuşit”, a conchis CTP.
 
Doi bărbaţi şi o femeie care au făcut scandal marţi, la intrarea într-un centru comercial din Sectorul 5. Ulterior cei trei au fost amendaţi de către Poliţia Capitalei, după ce au refuzat termoscanarea şi s-au manifestat violent.
 
Kaufland România a reacţionat, într-un comentariu al unei postări pe Facebook, la scandal şi spune că totul „a fost regizat, cu scopul de a crea senzaţional“. Pe YouTube a fost publicat un filmuleţ de 13 minute care prezintă un montaj de imagini şi text care susţine că măsurarea temperaturii este ilegală, dar specialiştii în drept spun că nu este nici pe departe cazul.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

44 Comentarii

Stan Toma
21.05.2020, 22:13:05

Ce inteligenta dom'le , nu aveau masca infractorii. Dar forțele de ordine aveau?

-14 (26 voturi)
Radu Mircea
21.05.2020, 22:21:35

# lntrebarea este cine a platit scenariul ??? Regizorul era la fata locului , la fel si ''actrita'' , ba chiar si operatorul . Cine sa aiba atitia bani incit sa-i arunce pe niste prosti scandalagii si pentru ce scop ??? Mosneagu' sa zica merci ca politaii erau tineri si neexperimentati , in SUA la opunerea la arestare avea citeva oase rupte sau daca politistii erau prost dispusi ii spunea la popa '' Domnu' Doctor '' .

+14 (22 voturi)
Val Vali
21.05.2020, 23:14:49

Politistii au acoperire in ordinul de ministru care prevede purtarea mastii. Printre exceptii este si ca la efort fizic intens nu trebuie purtata masca. Ori aplanarea unui conflict presupunea impingerea in masina de serviciu a balenei care vocifera, plus incatusarea regizorului sot, care s-a opus legitimarii.

+6 (14 voturi)
m wakki
21.05.2020, 22:27:15

provocare și scenetă a la russe atât au putut ciracii lui putlerică să pună în scenă, se pare oare medicii din rusia ”sinuciși” pentru că spuneau adevărul, or fi avut și ăia dreptul să citeze din convenția de la Geneva ?

+8 (16 voturi)
Sub Marinu
21.05.2020, 22:58:48

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (44)