Societate

articolul anterior articolul urmator

CTP, despre Vlad Voiculescu: Eu nu mai văd decât eforturi din partea domniei sale de a face cât mai mult rău împrejur

42
16 Apr 2021 21:40:51
Autor: George-Andrei Cristescu
CTP: Spuneam că domnul Voiculescu nu este prost, este pe cât de inteligent, pe atât de perfid.Foto: Arhivă
CTP: Spuneam că domnul Voiculescu nu este prost, este pe cât de inteligent, pe atât de perfid.Foto: Arhivă

Cristian Tudor Popescu a spus, la Digi 24, că declaraţiile făcute de Vlad Voiculescu precum că numărul real al morţilor de COVID este mai mare, alimentează teoriile conspiraţiei. Iar în ceea ce priveşte intenţiile, jurnalistul spune vede doar „efortul” fostului ministru al Sănătăţii „de a face cât mai mult rău împrejur”.

„Sunt mii de morţi pe care îi ascund ăştia din cifre, aşa ne-a spus domnul Voiculescu. A spus nu este exclus să fie mii de morţi în plus. Din ce a spus domnul Voiculescu, şi anume că se ascund morţi, rezultă ca transmisie în opinia publică ideea că au dreptate cei care au zbierat în faţa spitalelor asasinilor pentru că rezultă clar, toată lumea îşi dă seama acum, medicii omoară oameni în spitale şi ăştia îi ascund din cifre. Acele dihănii care i-au strigat medicului Andrei Moldovan, înseamnă că au dreptate, potrivit domnului Vlad Voiculescu”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.
 
Reacţia lui vine după ce fostul ministru al Sănătăţii a sugerat că numărul deceselor provocate de COVID-19 este mult mai mare în realitate, fără a oferi mai multe detalii. 
 
„Am spus despre domnul Voiculescu că este un politicar prost, dar un om cu intenţii bune. Retrag ambele calificări. Pentru că domnul Voiculescu nu este prost, iar, în ceea ce priveşte intenţiile, eu nu mai văd decât eforturi din partea domniei sale de a face cât mai mult rău împrejur, după ce a fost scos din funcţia de ministru. Această declaraţie a domniei sale care nu se bazează pe niciun fel de suport, nu îşi asumă nicio cifră şi spune că nu am documentat, nu o să folosesc cifre. Spuneam că domnul Voiculescu nu este prost, este pe cât de inteligent, pe atât de perfid. Această exprimare nu este exclus să fie mii de morţi în plus, este făcută în aşa fel încât să spună: am spus că erau, am spus că nu este exclus”, a mai comentat jurnalistul. 
 
Cristian Tudor Popescu a spus că aceste declaraţii lovesc în „credibilitatea şi aşa extrem de şubrezită a autorităţilor şi instituţiilor din România”.
 
 „Cum poţi ca persoană responsabilă cum poţi să faci această declaraţie publică înainte să existe vreo confirmare? Oamenii acum pot să nu mai aibă nicio încredere în cifre, mai ales într-o perioadă în care circulă tot felul de teorii, conspiraţii şi manipulări ordinare împotriva vaccinării, împotriva măştii, este un infern. În aceste condiţii vine domnul Voiculescu, imediat după ce a fost dat afară, vine şi ne comunică acest lucru, fără a argumenta cu dovezi. Problema este că loveşte în credibilitatea şi aşa extrem de şubrezită a autorităţilor şi instituţiilor din România. Oamenii pot să intre într-o stare de nesiguranţă”, a mai precizat jurnalistul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

42 Comentarii

Liiceanu Randunel
16.04.2021, 21:48:43

Din pacate dl CTP devine din ce in ce mai penibil. (posibil inregimentat) Lipsa d-lui de impartialitate in a judeca "criza" politica dezamageste. Pana si dl. Cristoiu, care e cunoscut pentru stilul sau partinitor in a judeca o situatie, a fost mult mai obiectiv in interpretarea "crizei Voiculescu".

-13 (35 voturi)
Liiceanu Randunel
16.04.2021, 21:57:37

Trebuie sa fii foarte naiv sa crezi ca decizia d-lui Citu a fost impulsiva, fapt ce a dus la dinamitarea coalitiei. E o miscare studiata cu cel putin o saptamana inainte, pentru a pune USR-ul in defensiva, pentru a le taia avantul. (ministrii lor au fost cei mai vizibili). Li se forteaza iesirea de la guvernare. ( a se vedea modul agresiv de relationale a PNL-ului vis a vis de ei, ulterior demiterii lui Voiculescu). Ei vor fi psi in situatia de a pupa papucul stapanului (PNL) sau de a iesi de la guvernare, astfel fiind facuti responsabili de criza politica ce ar urma. Vor fi alaturati PSD ului si AUR ului. Aceasta criza e doar o lovitura de imagine a PNL ului, care intrasera pe o panta descendenta, in urma negocierii defectuase a o portofoliilor cu UDMR si USR. Nu sunt simpatizant USR. (Sunt "Basist")

-6 (26 voturi)
Codruta Presedinte!
16.04.2021, 22:05:55

@Liiceanu Randunel Inregimentat PNL/Iohannis, EVIDENT, se vede si din Ursa Major, la fel si cat de nedrept e cu Vlad Voiculescu(si nu doar CTP ci o mare parte a presei). Totusi CTP nu e doar un caine de atac trimis sa sfartece adversarii politici ai PNL ci si un caine de paza a democratiei. Nu pune te rog semnul de egalitate intre jurnalistul CTP care mai e adesea si propagandist in slujba liberalilor, si Cristoiu care e doar un propagandist.

+7 (21 voturi)
leuldinpanjshir99
16.04.2021, 21:52:30

Vladutz e un frustrat care de nervi ca a fost data afara pentru incompetenta se razbuna, folosind tehnici securiste invatate in familie ... Omul avea vise maretze, iar modul in care a venit demiterea i le-a cam spulberat ... Si asta se vroia primarul capitalei ... Inlocuiam o incompetenta de tip vechi de teapa Gabitzei, cu altul cu pretentii de om nou in politica ...

+8 (20 voturi)
moftronix3
16.04.2021, 21:58:12

USR Voiculescu a făcut reforma . A furat Ministerul Sănătății cu totul.....Cică l a arvunit la Companiile farmaceutice. ...USR a adus un suflu nou in politica, hoția cu ștaif.....Deci, Fara hoție a fost o lozinca buna. Era necesară hoția cu ștaif. ..Remarc și că fanii USR au dispărut ca mortu în păpușoi.....

-2 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (42)

Modifică Setările