Cu invitaţia oficială în mână, Maia Morgenstern nu a fost lăsată să ajungă la tribuna oficială pentru parada de Ziua Naţională. Reacţia preşedinţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Morgenstern scriind "La mulţi ani în demnitate" pentru Ziua Naţională a României  FOTOGRAFII: David Muntean
Maia Morgenstern scriind "La mulţi ani în demnitate" pentru Ziua Naţională a României  FOTOGRAFII: David Muntean

Actriţa Maia Morgenstern a povestit, pe contul de Facebook, despre cum a fost tratată de SPP, deşi avea o invitaţie oficială la parada de pe 1 decembrie. Pe de altă parte, Ministerul Apărării Naţionale anunţase că regulile de acces la tribuna oficială vor fi foarte stricte din motive de securitate.

UPDATE: În mesajul postat, Maia Morgenstern povesteşte că a  fost invitată - în mod oficial - la parada de 1 Decembrie şi că a confirmat participarea, însă artista nu s-a informat asupra regulilor de acces în zona Pieţei Charles de Gaulle.  

Pe site-ul Ministerului Apărării Naţionale  a fost publicat că jurnaliştii "acreditaţi la eveniment vor avea pe 1 Decembrie acces pietonal doar prin Bulevardul General Constantin Prezan (Piaţa Charles de Gaulle) până la ora 10.30".

"Administraţia prezidentială face precizarea ca fiecare invitaţie avea ataşat acces auto. Pe verso erau detalii cu privire la punctul de acces. Cu invitaţia respectivă se putea intra prin punctul de control", a declarat, pentru "Adevărul", Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis. 

"Regulile de acces şi regulile de securitate au fost foarte stricte, iar toţi oficialii si cei care au avut permis de acces special, inclusiv presa, au intrat prin acelaşi loc. De la Aviatorilor era creat un culoar special pe centrul strazii catre Arcul de Triumf.  Pe de alta parte, toţi oamenii care au fost in zona Arcului de Triumf au trecut prin controale de securitate, chiar şi cei care nu aveau acreditare şi erau cu copiii pur si simplu", a explicat un participant la parada de 1 Decembrie.

Maia Morgenstern faţă în faţă cu SPP-ul

Totuşi, păţania întâmplată de Ziua Naţională a supărat-o pe Maia Morgenstern.

Vă redăm peripeţiile actriţei, alături de fiica sa:

"Descindem la Caşin. Scot eu ţanţoşã invitaţia oficială, scrisă frumos cu auriu şi aştept sa fiu pofitită cu surle şi trâmbiţe. În tribuna oficială.
 ... Nu se intra pe aici! Mai încolo, mai în spate... .. . Bine, dar eu... eu... invitaţie...oficială.. bâigui eu sub privirile compătimitoare ale fiicei mele adolescente .... haideţi, mai repede, vă rugăm, treceţi. Pe aici nu se poate intra - nu s-au lăsat înduplecaţi păzitorii. Am înţeles. Am privit parada de lângă gard".

Mesajul integral al Maiei Morgenstern, postat pe pagina personală de Facebook:

"Dragă Redacţie
Aşa se zicea pe vremea mea. Acu probabil că ar fi corect să scriu: Dragă Carte cu feţe. Sau Draga mea Carte cu feţe... sau fiţe... în fine zic aşa după ce m-am consultat cu fiica mea- adică ce înseamnă, cum s-ar traduce Facebook
Deci:
Am fost invitată - în mod oficial- la parada de 1 Decembrie. Minunat. Am şi confirmat participarea.
Astăzi, dis de dimineaţă, după ce am executat coregrafia cu dusul gunoiului, închis copilul pe-afară, aspirator etc.. .m-am îmbrăcat frumos - cizme îmblănite, pulover - 3 bucăţi una peste alta-, fular, mânuşi, căciulă, ochelari de soare... pentru un plus de mister- şi m-am pregătit voiniceşte să întâmpin Ziua Naţională.
Fiica mea - după ce m-a iertat că a trebuit să sară gardul ca să intre în casă:
- Unde te duci mascată aşa?
Eu: - La paradă. Am invitaţie de la Preşedinte!
... - Îl cunoşti?
Eu- Mhmnhnmîn
- Bine, hai că vin şi io! Nu mă lasă inima să te las singură!
Biiiiiine.. şi ne înghesuim noi în tramvaiul 41. Descindem la Caşin. Scot eu ţanţoşã invitaţia oficială, scrisă frumos cu auriu şi aştept sa fiu pofitita cu surle şi trâmbiţe. În tribuna oficială
... Nu se intra pe aici! Mai încolo, mai în spate...
.. . Bine, dar eu... eu... invitaţie...oficiala.. bâigui eu sub privirile compătimitoare ale fiicei mele adolescente
.... haideţi, mai repede, va rugam, treceţi. Pe aici nu se poate intra- nu s-au lăsat înduplecaţi păzitorii.
Am înţeles. Am privit parada de lângă gard.
Apoi, domnişoarele ofiţer de acolo au dorit sa facă fotografii cu mine. Au rugat-o pe fiica mea să ne facă poze. Ziua a fost salvată.
Eu vreau să le mulţumesc. Tuturor."

image

Actriţa a scris, în campania „Scrie-i României“ iniţiată de „Adevărul“, că aşteaptă „demnitate“ de la semeni. "La mulţi ani în demnitate!", a punctat Maia Morgenstern.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite