Cum arată şi cât costă ciocolatele „Principesa Margareta“ şi „Principele Radu“, lansate la Palatul Elisabeta VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni după-amiază, în prima zi a Săptămânii Mari, la Palatul Elisabeta s-au lansat „ciocolatele regale“, purtând numele Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta, Principele Radu, dar şi ciocolata Castelul Peleş, în prezenţa membrilor familiei regale a României.

Punctuali, Principesa Margareta şi Principele Radu au venit la evenimentul care a prilejuit lansarea sortimentelor de ciocolată care le poartă numele, păşind în cortul încălzit, amenajat în curtea Palatului Elisabeta. Aici îi aşteptau invitaţii, copii şi vârstnici beneficiari ai Centrului Comunitar ”Generaţii” al Fundaţiei Principesa Margareta a României, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Unii dintre aceştia au fost de altfel protagoniştii unui moment penibil la finalul evenimentului: profitând de faptul că majoritatea presei părăsise deja reşedinţa regală, s-au repezit la coşurile cu ciocolată care decorau masa de protocol, îndesând în buzunarele costumelor de firmă dulciurile regale lansate.

În deschiderea evenimentului, Principesa Margareta a ţinut un discurs de mulţumire, în care a amintit de legăturile familiei sale cu ciocolata autohtonă.

”În România, de mai bine de 120 de ani, Casa Regală a încurajat producţia naţională de ciocolată. Fiecare generaţie, de la Regele Carol I şi Regina Elisabeta încoace, şi-a legat numele de ciocolata românească. A existat chiar şi o Fabrică de Ciocolată ”Regina Maria”, fondată în 1919”, a precizat Principesa Margareta.

De altfel, Alteţa Sa Regală a precizat că împreună cu Principele Radu a luat hotărârea ca începând din 2015 să ofere anual patru burse pentru studenţii români: două la Bucureşti (la Academia de Studii Economice) şi două la Chişinău, la Universitatea Academiei Moldovei.

Lansarea ciocolatelor regale, ”Principesa Margareta”, ”Principele Radu” şi ”Castelul Peleş”

Cu ocazia evenimentului de la Palatul Elisabeta, în faţa invitaţilor au susţinut un scurt recital de muzică clasică bursierii programului ”Tinere Talente” desfăşurat de Fundaţia Principesa Margareta a României.

image

Cele trei sortimente lansate de Kandia Dulce (ciocolata cu lapte ”Alteţa Sa Regală Principesa Margareta”, ciocolata amăruie ”Alteţa Sa Regală Principele Radu” cu 55% cacao şi ciocolata ”Castelul Peleş”, cu 75% cacao) vor putea fi găsite în perioada următoare în magazine, ”la preţul recomandat de 4-5 lei”, după cum a declarat, pentru Adevărul, Mihai Georgescu, Managing Director al firmei producătoare de ciocolată, care a adăugat că acest preţ situează ciocolatele regale în zona medie, ”chiar dacă vorbim de o calitate premium faţă de ciocolatele existente pe piaţă, care se găsesc la preţuri de peste 12 lei bucata”.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite