Societate

articolul anterior articolul urmator

Cum ar arăta România post-pandemie în viziunea lui CTP: „Suntem capabili să ne gândim şi la departele nostru?“ VIDEO

14
28 Mar 2020 09:46:33
Autor: Ionuţ Mureşan
Cristian Tudor Popescu Imagine: Facebook
Cristian Tudor Popescu Imagine: Facebook

Cristian Tudor Popescu a fost întrebat la Digi24 dacă are o imagine a României de după pandemia cauzată de coronavirus. Gazetarul a răspuns negativ, însă a spus că spera ca aceste încercări să ducă la ceva - la schimbarea în oameni. „Sper ca măcar aceste schimbări la nivelul omului, la nivelul societăţii să se producă după coronavirus”, a spus CTP.


„Claudiu Pândaru: Domnule Popescu, dumneavoastră aveţi o imagine a României de după această criză sanitară? Vă puteţi imagina în vreun fel cum va arăta ţara asta? Şi, desigur, poate şi lumea.

Cristian Tudor Popescu: Nu! În momentul de faţă ştiu doar că sper ca ceea ce se întâmplă acum, această nenorocire prin care trecem în clipa de faţă să schimbe oamenii.(…)

Dacă vom avea de pildă, după această criză, în care este vorba de un singur lucru, aşa cum am spus – a ne gândi la ceilalţi! Despre asta este vorba. Lupta cu coronavirusul ne testează asta: Suntem capabili să ne gândim şi la ceilalţi? Suntem capabili să ne gândim şi la departele nostru?

Că la aproapele nostru, adică la noi înşine în primul rând, şi la familie, eventual, ne gândim. Dar la departele nostru, adică la concetăţenii noştri ne putem gândi? Putem să acţionăm aşa?

S-a tot vorbit în ultimii ani, am văzut atâţia inşi în ultimii 3 ani care s-au bătut cu levierul în piept că sunt români, sunt mai români decât oricine... «România», «români», «vă iubesc», «inimă», «votăm cu inima», «România», «să apărăm România»... «Cine nu e naţionalist, nu e român!»...

E... acum ştiţi ce înseamnă patriotismul? Asta înseamnă patriotismul – să te gândeşti la ceilalţi! Vreau să îi văd şi eu pe ăştia care au tot zbierat în ultimii ani dacă sunt capabili de asta, acum”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

ovidiu preda
28.03.2020, 10:00:26

Pandemia asta e cea mai mare escrocherie a noului secol, cu milioane de oameni aruncati in criza economica....si pentru ce? Pentru o gripa cu 90% asimptomatici, cu 0,4% rata de mortalitate si aia in majoritate printre oameni in virsta cu probleme de sanatate...asa ca oameni tineri in putere stati acasa ca asa va cere protvul

-1 (7 voturi)
ovidiu preda
28.03.2020, 10:02:37

In timp ce canalzarea duduie cu dejectii gen lasfierbinti si incalca dinadins spatiul de reclama...ei sint la job, smiley ride, barts ride si baga banu gros a tescherea

-1 (5 voturi)
Matei Basarab
28.03.2020, 10:19:19

Nene CTP iti amintesti cum veneai la tv insotit de Tinu si proslaveai politica psd de dat pe 1 dolar uzine intregi?Era asa prin 92-96. Asta ptr ca in fostul ziar Scanteia se publicau anunturi de "privatizare" sau de .... informare gen ca avem aeroport la otopeni ori cfr marfa ura la multi ani. Nu-i asa ca ai uitat sau nu-i adevarat?

0 (4 voturi)
Cristian Vlas
28.03.2020, 10:50:53

A zis ca-si aduce aminte doar de vremurile de glorie, cand scria impreuna cu Andrei Plesu manifeste de sustinere a minerilor in iunie 1990. App, jegul asta nici n-ar trebui sa mai existe, trebuia sa se duca demult dupa Tinu.

-1 (3 voturi)
Stefan din Nord
28.03.2020, 10:47:38

M-a umplut de respect poza CTP-ului Zici ca-i nepotul ganditorului de la Hamangia .

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (14)