Cum ar arăta România post-pandemie în viziunea lui CTP: „Suntem capabili să ne gândim şi la departele nostru?“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu Imagine: Facebook
Cristian Tudor Popescu Imagine: Facebook

Cristian Tudor Popescu a fost întrebat la Digi24 dacă are o imagine a României de după pandemia cauzată de coronavirus. Gazetarul a răspuns negativ, însă a spus că spera ca aceste încercări să ducă la ceva - la schimbarea în oameni. „Sper ca măcar aceste schimbări la nivelul omului, la nivelul societăţii să se producă după coronavirus”, a spus CTP.


„Claudiu Pândaru: Domnule Popescu, dumneavoastră aveţi o imagine a României de după această criză sanitară? Vă puteţi imagina în vreun fel cum va arăta ţara asta? Şi, desigur, poate şi lumea.

Cristian Tudor Popescu: Nu! În momentul de faţă ştiu doar că sper ca ceea ce se întâmplă acum, această nenorocire prin care trecem în clipa de faţă să schimbe oamenii.(…)

Dacă vom avea de pildă, după această criză, în care este vorba de un singur lucru, aşa cum am spus – a ne gândi la ceilalţi! Despre asta este vorba. Lupta cu coronavirusul ne testează asta: Suntem capabili să ne gândim şi la ceilalţi? Suntem capabili să ne gândim şi la departele nostru?

Că la aproapele nostru, adică la noi înşine în primul rând, şi la familie, eventual, ne gândim. Dar la departele nostru, adică la concetăţenii noştri ne putem gândi? Putem să acţionăm aşa?

S-a tot vorbit în ultimii ani, am văzut atâţia inşi în ultimii 3 ani care s-au bătut cu levierul în piept că sunt români, sunt mai români decât oricine... «România», «români», «vă iubesc», «inimă», «votăm cu inima», «România», «să apărăm România»... «Cine nu e naţionalist, nu e român!»...

E... acum ştiţi ce înseamnă patriotismul? Asta înseamnă patriotismul – să te gândeşti la ceilalţi! Vreau să îi văd şi eu pe ăştia care au tot zbierat în ultimii ani dacă sunt capabili de asta, acum”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite