Cum explică meteorologii lipsa gerului de Bobotează: „De vină e un ciclon extins din vestul Europei“. Când vine iarna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile ridicate din aceste zile, cu 19 grade Celsius, atinse la Lugoj, judeţul Timiş, i-au luat prin surprindere chiar şi pe meteorologi, care admit că vremea din aceste zile reprezintă „o anomalie”.

Cu toate că astfel de situaţii au mai existat, în 2001, când pe 7 ianuarie s-au înregistrat 22 de grade Celsius la Oraviţa, specialiştii susţin că de vină pentru vremea primăvăratică din aceste zile este un ciclon extins, care vine din vestul Europei şi care a împins o masă de aer cald spre România. 

„Mai degrabă ar trebui să avem anticiclon din Rusia, este o anomalie, dar nu e ceva nemaiîntâlnit, ci neobişnuit”, a declarat meteorologul de serviciu pentru „Adevărul”. 

Potrivit specialistului, iarna nu va veni prea curând. „În perioada următoare, de miercuri încolo, temperaturile mai scad şi vom avea 6-7 grade Celsius, dar tot nu ajungem la tempraturi normale pentru această perioadă. Vremea se va răci în special în Moldova, Dobrogea şi Muntenia, dar  nu avem niciun semnal consistent de iarnă”, a conchis meteorologul. 

Te-ar putea interesa şi:

 

Vreme la extreme în lume: mii de oameni blocaţi în maşini pe o autostradă din Spania, din cauza ninsorii. În SUA, rechini congelaţi şi elani înzăpeziţi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite