Societate

articolul anterior articolul urmator

Cum au fost prinşi mai mulţi români veniţi din Marea Britanie cu certificate COVID false. Arafat: „Nu înţeleg de ce riscă oamenii”

9
2 Aug 2021 23:31:25
Autor: Emanuel Neuman
Raed Arafat / FOTO Facebook
Raed Arafat / FOTO Facebook

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, vorbeşte, luni seară, despre „un fenomen” – persoane care prezintă la graniţă certificate false de vaccinare sau trecere prin boală. Arafat a precizat că pe numele multor persoane a fost întocmit dosar penal pentru fals şi uz de fals.

„Noi avem acum un fenomen cu care ne confruntăm. La intrare în ţară sunt persoane care îndrăznesc să ne prezinte, la DSP şi la Frontieră, să prezinte documente false. Deja sunt mai multe dosare penale întocmite de Poliţie. Deci oameni care au prezentat documente false de vaccinare sau de trecere prin boală sau de testare. Acest lucru este extrem de grav pentru că oamenii ăştia vin din zone roşii chiar. Când vii în ţară şi eşti în stare chiar să prezinţi un document fals, înseamnă că nu te interesează nimic, înseamnă că tu vii şi eşti dispus să răspândeşti boala, să răspândeşti totul. Vii dintr-o zonă unde varianta Delta e la maxim, vii în România unde stăm bine, prezinţi un certificat fals, nu eşti vaccinat, nu eşti trecut prin boală, probabil să fii şi pozitiv şi să vii să stai în familie şi să spui că eu i-am şmecherit la graniţă, am trecut şi nu mai trebuie să stau în carantină. Acest lucru este foarte grav”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, luni seara, conform news.ro.

Raed Arafat a o povestit un caz cu un avion venit în România, din Marea Britanie, în care 30 de pasageri aveau documente care dovedeau că au trecut prin boală în acelaşi timp.

„Avem cazuri în care s-au întocmit dosare penale pentru persoane care au prezentat certificate false. E un caz pe care mi l-a prezentat un director de DSP în care într-un zbor de pe Aeroportul Luton din Marea Britanie, 30 de persoane au prezentat documente de trecere prin boală, toţi 30 în acelaşi avion şi toţi 30 s-au îmbolnăvit în aceeaşi săptămână. Asta i-a atras atenţia. Nu ştiu dacă toţi 30, dar un număr dintre ei au dosar penal pentru fals şi uz de fals care în ambele situaţii înseamnă, fie închisoare de la 3 luni la 2-3 ani sau amendă penală, ceea ce înseamnă că te trezeşti cu cazier. Nu înţeleg de ce riscă oamenii şi mă întreb dacă riscau la fel dacă mergeau în Germania sau în Belgia sau în Grecia, oare ar fi riscat să prezinte certificate false la intrare acolo?”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai precizat că încă sunt oameni care „cred în inepţiile de pe Facebook” şi nu ascultă părerea specialiştilor.

„Încă avem oameni care cred în inepţiile care se spun pe Facebook şi pe alte reţele şi nu cred în ce se spune de către toată Europa şi experţii în domeniu şi nu vorbesc de mine, vorbesc de INSP, vorbesc de  epidemiologi, de infecţionişti, că totuşi, trebuie să avem grijă, ca să trecem şi sperăm să fie ultimul val. Dacă mai apare şi o anumită terapie şi ne vaccinăm mai departe cei care nu ne-am vaccinat, atunci, într-adevăr vom putea să controlăm situaţia.  Dacă Doamne fereşte, vedem că avem o creştere şi cei nevaccinaţi ajung în Terapie Intensivă şi ajung la spital în stare gravă, unii s-ar putea să se gândească că totuşi este momentul să se vaccineze. Dacă se vaccinează acum, scapă de grija acelor zile care sunt după doza unică sau a doua doză. Cine se vaccinează mai repede, e protejat mai repede”, a declarat Arafat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

fl. remi
2.08.2021, 23:45:33

Eu am vazut un document de test RT- PCR fals...tot Londra,UK... A costat 10 lire...Nu mi-a venit sa cred...Eu aveam o impresie mai buna despre englezi, ca l-a cumparat de la un englez, nu de la u conational !!!! Si asta acum cateva luni.

-9 (17 voturi)
Dragan Mircea
3.08.2021, 00:25:27

Pana acum o luna intrau RRomii prin Otopeni cu minunata cursa de ajungea de la Luton fara sa le ceara nimeni de la DSP , nimic. ACUM PROBABIL AU FOST ALARMATI SI ISI SCOT CERTIFICATE FALSE.

-22 (26 voturi)
Davide Isa revine
3.08.2021, 09:39:29

Intrebari pentru "esperti" ca arafat: 1. Daca ne spuneti ca testul PCR "functioneaza", de ce exista atatea rezultate false?! 2. Daca ne spuneti ca mastile faciale "functioneaza" anticovid, de ce trebuie sa pastram (si) distanta de 2 metri ?! 3. Daca ne spuneti ca distanta de 2 m "functioneaza" anticovid, de ce trebuie sa purtam (si) masca faciala?! 4. Daca spuneti ca toate cele 3 "functioneaza", de ce mai trebuie carantina?! 5. Daca spuneti ca toate 4 "functioreaza", de ce mai trebuie sa ne "vaccinam"?! 6. Daca spuneti ca "vaccinul este sigur si eficient", de ce exista clauze care sa apere producatorii lor si sa-i disculpe in caz de vatamari corporale grave si de deces?! Si de ce se-mbolnavesc "vaccinatii" de covid, transmitand SarsCov2 , in continuare?!

-24 (26 voturi)
Adi Pietreanu
3.08.2021, 02:48:05

tentaviva de omor, 10 ani la zdup.

-2 (4 voturi)
Felix de la antena3
3.08.2021, 05:28:21

ai inceput sa fumezi musetel ? ...pai astora care le ies fals pozitive cum este , oita vaxerista ???

-2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările