Cum obţii bani pentru studii în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condiţia pentru obţinerea finanţării este ca studentul să fi fost deja admis la o universitate occidentală. Mii de tineri pleacă în fiecare an să-şi facă studiile în străinătate, cu ajutorul sprijinului financiar acordat de universităţi şi fundaţii.

Condiţia pentru a intra la concursul de burse pe care le oferă fundaţiile este ca studentul să fie admis deja la o facultate. Aplicaţia pentru studiile în străinătate se poate face fie direct pe site-ul universităţilor, la sesiunea de „admisions", fie prin intermediul firmelor care oferă consiliere gratuită precum „Edmundo" sau „Integral-Edu".

Termenul-limită de aplicare pentru bursă este diferit de la universitate la universitate şi de la ţară la ţară. De exemplu, cei care vor să aplice pentru licenţă la o universitate britanică mai au o şansă până la 1 iulie, cu toate că primul termen a expirat la 15 ianuarie. În Olanda, cel mai târziu poţi aplica la sfârşitul lunii iunie. Foarte important pentru succesul la admitere este eseul personal, care trebuie scris direct în limba engleză, de cele mai multe ori. Tinerii care aplică pot cere ajutorul universităţii, care oferă, în general, o susţinere de până la 50% din cuantumul taxei de studiu.

100 de burse prin „Orizonturi Deschise"

Şi universităţile finanţează - este cazul mai multor instituţii din Marea Britanie care oferă până la 2.000 de lire sterline ca bursă de studiu. „Tinerii pot aplica până la sfârşitul lunilor iunie-iulie. Teoretic, universităţile mai primesc aplicaţiile până atunci, dar pentru a avea succes trebuie să aplici devreme", a spus Adina Cristescu, consultant educaţional la „Edmundo".

După ce universitatea răspunde pozitiv dosarului, aplicantul poate cere finanţare de la fundaţiile care oferă burse. În România sunt mai multe astfel de instituţii, care-i ajută pe tinerii merituoşi care vor să înveţe în Occident, atât la ciclul masteral, cât şi la cel de licenţă:  Fundaţia „Dinu Patriciu", Fundaţia „Ana", Fundaţia „Dan Voiculescu", Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu", Fundaţia Rotary.

Burse în funcţie de potenţial

Fundaţia „Dinu Patriciu" oferă anual 100 de burse, prin programul „Orizonturi Deschise", pentru studenţii care vor să-şi continue studiile de masterat şi doctorat într-o universitate de top din străinătate. Înscrierile în program se desfăşoară între 15 aprilie şi 15 iunie 2011, online, pe site-ul www.fundatiadinupatriciu.ro. Valoarea unei burse se ridică la 15.000 de dolari, dar tinerii trebuie să se angajeze prin contract că după obţinerea diplomei vor reveni în ţară.

Fundaţia Rotary oferă celor care doresc să-şi continue studiile o bursă în valoare de până la 25.000 de dolari. Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu" oferă finanţare tinerilor merituoşi care se remarcă prin rezultate bune la învăţătură, dar care nu au suficienţi bani să-şi finanţeze  studiile. Până acum, fundaţia a finanţat 111 bursieri. Condiţiile pe care le pun fundaţiile sunt legate de admiterea la facultate, de note şi de potenţialul candidatului.

Fundaţii care oferă finanţare pentru studii

- Fundaţia „Dinu Patriciu"
- Fundaţia Rotary
- Fundaţia  „Dan Voiculescu"
- Fundaţia „Ana"
- Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu"
- Fundaţia „Gigi Becali"
- Fundaţia „George Păunescu"

Alte surse de informare pentru finanţare

www.internationalscholarship.com
www.scholarshipnet.info
www.findamasters.com
www.scholarshipposition.com
www.bursemasterat.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite