Cum este posibil ca pentru viol să fii lăsat în libertate?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probabil majoritatea dintre noi am avut mici probleme cotidiene cu reprezentanţii celor care trebuie să ne ocrotească, să ne apere sau celor care trebuie să vegheze la aplicarea nediscriminatorie a legii. Există însă şmecherii, acest tip de oameni, o mare parte semianalfabeţi, ce găsesc căi de a rezova chiar şi astfel de probleme.

Interesant este că pentru rezolvarea problemelor lor intră în rol oameni din sistem, fie el de interne sau justiţie.

Dincolo de faptele enunţate mai sus nu mă puteam gândi ca în România de astăzi să asistăm la un eveniment aşa de trist şi de traumatizant. Şapte inşi să violeze o fată, iar apoi să fie lăsaţi în libertate. Dreptul la viaţă şi dreptul la libertate sunt garantate în toate statele civilizate. Unde sunt drepturile şi libertatea acestei fete? Măcar aceste drepturi să ne fie asigurate! Cum poate trece ea peste această traumă?

Recunosc că nu mă preocupă hoţiile, furturile, tâlhariile şi tot ceea ce ţine de partea abjectă a societăţii. Consider că bestiile, animalele, cei cu comportament animalic, sociopaţii nu se pot schimba. Sunt o problemă a statului şi statul trebuie să o rezolve. Pentru noi, pentru oamenii normali. Noi, cetăţenii normali, avem dreptul de a studia, de a ne bucura, de a merge pe orice drum din ţara asta la orice oră fără teama de a fi talhăriţi, violaţi, abuzaţi. Iar imbrăcămintea femeilor cât de sumară ar fi tot nu scuză violatorii.

Recunosc, cazul elevei violate din Vaslui m-a şocat. Şi nu din cauza faptului că cei şapte (îmi e greu să-i cataloghez cumva) au prins o fată şi au abuzat-o, ci că cei şapte (asemănarea cu animalele nu cadrează, deoarece animalele nu violează) au fost iertaţi de sistemul care ar trebui să ne protejeze pe noi.

Recunosc, nu mi-a venit să cred că un judecător sau mai rău un complet de judecători lasă în libertatea asemenea fiinţe. Chiar dacă noi, cei din afară nu ştim în detaliu evenimentele avem dovada că ea, fata, a fost violată, iar ei, o parte au recunoscut. Ce putem înţelege din aceste evenimente? Că funcţia de magistrat, care presupune un iq peste medie a devenit nesemnificativă şi o poate ocupa orice absolvent de drept?

Recunosc, nu mi-a venit venit să cred că procurorii, după decizia judecătorilor de a-i lăsa în libertate pe acei sociopaţi nu au făcut recurs. Cum poate un sistem juridic să aibă asemenea scăpări? Ce exemplu primeşte societatea prin această decizie a celor care se numesc judecători şi procurori?

Sper ca dincolo de scăpările celor de la Vaslui, colegii lor judecători (sper că şi cazul judecătorului care făcea sex cu minore şi se filma la Timişoara să fie unic) să ia atitudine. Să îndrepte cineva deciziile acestor judecători rătăciţi din Vaslui.

Această fată violată trece printr-o traumă din care cu greu îşi va putea reveni. Cu siguranţă nu va uita niciodată abuzul la care a fost supusă. Toată viaţa ei va trăi cu teamă, cu frică. Se va uita tot timpul peste umăr de teamă ca vreunul dintre cei şapte sau poate toţi sau poate familiile sau prietenii rataţilor acestora să nu îi răzbune. Iar statul, sistemul juridic o „ajută“ trimiţându-i acasă pe cei şapte sociopaţi.

Nu este posibil ca noi toţi, cei care citim mass-media să aflăm, să ne mirăm, să o compătimim pe sărmana fată, iar apoi să revenim la viaţa cotidiană. Cine trebuie să îndrepte lucrurile? Cine trebuie şi poate să lumineze acest caz? Iar acei ........ (spuneţi-le cum vreţi) să fie privaţi de societatea aceasta şi exemplu pentru alţi sociopaţi care poate au prins curaj.

P.S. Cu siguranţă când statul va investi în educaţie numărul acestor sociopaţi va fi în scădere.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite